Foto portada: Hinojo, Serracant i Fernàndez, aquest dimarts. Autor: David B.

El tinent d’alcalde Maties Serracant, investigat per la cessió de Cal Balsach

  • Una treballadora municipal i Josep Ayuso (PSC) han denunciat la cessió darrerament.

  • Serracant deixa les seves resposabilitats executives però mantindrà l’acta de regidor.

El jutjat d’instrucció número 2 investiga el regidor d’Urbanisme de Sabadell, Maties Serracant, i dues treballadores municipals per la cessió de Cal Balsach al Casal El Tallaret. Serracant deixarà les seves responsabilitats de govern. Ha vinculat la denúncia a una reacció contra el canvi polític. El cas l’ha judicialitzat una funcionària imputada pels fets de Ca n’Alzina, i el portaveu socialista, també investigat pels fets, Josep Ayuso.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC), assegura que les denúncies són una repressàlia per la política impulsada pel tetrapartit des de la seva arribada a l’Ajuntament, l’estiu passat. I en especial per la denúncia de les irregularitats a Ca n’Alzina, liderades per Serracant i l’Entesa per Sabadell. En les darreres setmanes, dues persones han denunciat la cessió de Cal Balsach al Casal Popular el Tallaret. Per un costat, una treballadora investigada pels fets de Ca n’Alzina, Maite Morao, que va portar la cessió del Tallaret als tribunals després de ser imputada per Ca n’Alzina. I per altra banda, el portaveu socialista, Josep Ayuso, també investigat a Ca n’Alzina, que va denunciar la cessió del Tallaret fa pocs dies.

Tant Juli Fernàndez com Maties Serracant han vinculat la denúncia actual al cas de Ca n’Alzina. Mantenen que la investigació està en fase molt embrionària, ja que la primera denúncia és del 29 d’abril, i que ningú ha estat cridat a declarar. Serracant ha posat el seu càrrec a disposició de l’alcalde, Juli Fernàndez, que l’ha apartat de forma temporal de les seves funcions executives i les assumirà personalment.

Tindrem el millor regidor d’Urbanisme apartat de les seves funcions; és una decisió dura però coherent”, ha assegurat Fernàndez. “Cedir Cal Balsach a una entitat en compliment d’una moció unànime del ple no pot ser delicte”, ha seguit Serracant, que sap des d’aquest dilluns que està sent investigat.

Per la seva banda, la regidora de Transparència, Elena Hinojo (UpC), ha assegurat que s’obrirà expedient informatiu a les dues treballadores municipals que també estan sent investigades per la cessió de Cal Balsach, Margarita López-Nieto i Rosa Martínez. En paral·lel s’atura el procediment de cessió de l’equipament al Tallaret. I l’expedient s’exposarà de nou públicament.

Foto portada: Hinojo, Serracant i Fernàndez, aquest dimarts. Autor: David B.

10 Comments