Arrimadas (Cs) vol cessar qui se salti la cua: “no volem una caixa B de vacunes”

La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, proposa des de Sabadell un acord entre formacions polítiques per cessar els càrrecs públics que se saltin la cua per posar-se la vacuna del coronavirus si no dimiteixen. Donat els escàndols que han sortit en els diversos dies, Ciutadans proposa un acord polític per evitar una “caixa B” de vacunes o la “corrupció amb les vacunes”.

Arrimadas ha llençat la proposta des de la pista coberta de Sabadell, reconvertida des d’abril en un hospital temporal per a malalts de Covid-19, malgrat que mai s’ha posat en funcionament. El partit taronja alça el to contra la “corrupció” amb les vacunes l’endemà que hagi dimitit el principal responsable de l’exèrcit, el Cap de l’Estat Major de la Defensa (o JEMAD), per vacunar-se abans del que li tocava, però també dels conseller de Salut de Múrcia o Ceuta, del PP, i diversos alcaldes o regidors.

“No podem tenir polítics que robin diners ni que robin vacunes. No volem caixes B de diners ni caixes B de vacunes. Que s’aparti a tots els polítics que s’han saltat la cua”, diu Arrimadas, qui considera que l’escàndol afecta sobretot “els vells partits” com el PP, el PSOE i també formacions nacionalistes.

Així mateix, Arrimadas, i el candidat de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, alerten contra un nou tripartit amb la presència del PSC.

“Nosaltres volem governar amb el PSC per acabar amb el procés però viem que el PSC prepara un nou tripartit amb Esquerra Republicana. L’única forma d’impedir-ho és que Ciutadans quedi per davant”, ha vingut a dir Carrizosa.

Arrimadas creu que el ministre de Sanitat i candidat socialista, Salvador Illa, hauria d’haver dimitit el mateix dia que va fer pública la seva candidatura a la presidència de la Generalitat. “Pren decisions amb criteris sanitaris o electorals?”, s’ha preguntat. “Els socialistes i Esquerra es barallen en públic però estan preparant un nou tripartit”, diu Carrizosa. “Si al PSC li surten els números faran un nou tripartit. Ja l’han fet quan el PSOE ha escollit abans a Otegi que pactar amb Ciutadans a Espanya”, ha reblat Arrimadas. Carrizosa acusa PSC i ERC d’estar pensant més en “salvar les seves sigles abans que en salvar vides”. Exigeixen tant al govern central com a la Generalitat les “màximes garanties” per votar amb seguretat el 14 de febrer.

El portaveu de Cs a l'Ajuntament, Adrián Hernández, la candidata número 2 del partit per Barcelona, Anna Grau, Carlos Carrizosa, Inés Arrimadas i el diputat sabadellenc Joan García. Autor: J.d.A.
El portaveu de Cs a l’Ajuntament, Adrián Hernández, la candidata número 2 del partit per Barcelona, Anna Grau, Carlos Carrizosa, Inés Arrimadas i el diputat sabadellenc Joan García. Autor: J.d.A.

Els dirigents nacionals de Ciutadans han donat una empenta a la proposta del seu portaveu municipal a Sabadell, Adrián Hernández, per convertir l’hospital temporal en un centre massiu de vacunació contra el coronavirus a partir de primavera, quan hi haurà més vacunes disponibles i es començarà a vacunar la població general, primer els majors de 60 anys i després la resta. “Cal accelerar la vacunació i el que s’espera dels governants és garantir la salut i fer actuacions preventives que han de permetre fer vacunacions massives”, afegeix Carrizosa. “La gran esperança és la vacunació i cal tenir-ho tot preparat”, ha reblat Arrimadas, qui recorda que durant la darrera setmana han mort 450 persones per Covid només a Catalunya.

Foto portada: Carlos Carrizosa i Inés Arrimadas, aquest migdia a la pista coberta. Autor: J.d.A

Comments are closed.