Ciuró es presenta a les primàries de Junts per ser candidata al Parlament

La portaveu municipal de Junts per Sabadell i exdiputada al Congrés Lourdes Ciuró es presenta a les primàries de Junts per Catalunya amb la finalitat de ser diputada a la cambra catalana a partir de febrer. Ciuró haurà de passar per un procés intern un cop que Junts ja té candidata ‘efectiva’ a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs. 

Ciuró hi donava voltes des de feia setmanes i ha fet públic aquest dilluns que es presenta a les primàries, un cop s’ha dilucidat el nom del candidat ‘efectiu’ de Junts. ‘Efectiu’ perquè el número 1 serà l’expresident i eurodiputat Carles Puigdemont, cal veure encara si per Barcelona o per la circumscripció de Girona. Sigui com sigui, però, Puigdemont no tornarà a Catalunya.

Unes primàries diferents

Un cop elegida Borràs com a candidata ‘efectiva’, ara és el torn dels següents candidats per confeccionar les llistes. Entre els militants de Junts que s’hi presentin, s’escolliran vuit candidats per la circumscripció de Barcelona. Els vuit més votats per Barcelona aniran directament a llocs de sortida: a la part alta de la llista, això sí, ordenada per complir la llei d’Igualtat. Els següents candidats seran distribuïts a la llista, buscant un cert equilibri territorial, professional, d’experiència política… Finament tota la llista haurà de ser ratificada, membre per membre, per la militància, i caldrà que cada un tingui llum verda almenys del 50 per cent dels votants al procés intern. Són per tant una mena de primàries a tres voltes.

Sabadellencs al Parlament

Ciuró és la darrera sabadellenca que opta a ser diputada al Parlament a partir de febrer. La cambra catalana ja té tres sabadellencs: els membres de Ciutadans Joan García i Laura Vílchez i el socialista Pol Gibert. Hi té bones opcions el republicà i exalcalde Juli Fernàndez, ja que serà el principal candidat vallesà a les llistes d’ERC per Barcelona i per tant anirà en un lloc de sortida.

Ja he formalitzat la meva inscripció a primàries de @JuntsXCat
Amb tota la il•lusió per aportar el meu compromís amb la independència i valentia per assolir-la i per apropar les necessitats del món local al #parlament pic.twitter.com/aLuOandQIx

— Lourdes Ciuro 🎗 (@lciuro) November 30, 2020

Ciuró també aspira ara a entrar a la cambra catalana. Ciuró va ser diputada al Congrés dels Diputats entre 2011 i 2019. Des de llavors és portaveu municipal de Junts per Sabadell i consellera del Consell Comarcal. Anteriorment, entre 2007 i 2011 va ser regidora de Convergència i Unió a l’Ajuntament.

Foto portada: Lourdes Ciuró i Laura Borràs, el 23 de setembre de 2019 a la plaça Sant Roc de Sabadell, en una concentració contra la detenció de diversos membres del CDR. Autor: J.d.A.

Comments are closed.