Foto portada: el número 2 d'En Comú Podem al 14-F, Joan Carles Gallego. Autor: ECP / cedida.

Gallego (En Comú Podem), per un nou model industrial a Catalunya

El número 2 de la candidatura d’En Comú Podem, l’exsecretari general del sindicat Comissions Obreres a Catalunya, Joan Carles Gallego, ha lamentat aquest dimarts a Sabadell la manca de suport a la indústria dels governs de Catalunya enfront els projectes turístics o l’oci. Gallego s’ha reunit amb representants d’Italco a la seu de CC.OO de Sabadell. 

A 48 hores per l’inici de la campanya electoral més estranya de la història recent, superant la del 155 de fa tres anys, Gallego ha estat a Sabadell per trobar-se amb representants de l’Italco. La direcció de l’empresa ubicada a Sant Quirze va anunciar la setmana passada que tanca i deixa de produir roba d’alta costura per a Ermenegildo Zegna. Quedaran sense feina prop de 250 persones. Fa una dècada tenien més d’un miler de treballadors.

Gallego considera que el nou govern català ha de defensar el teixit industrial, la seva posada al dia i mantenir els llocs de treball i l’activitat productiva. Així mateix, lamenta que s’ha apostat molt més per projectes turístics i d’oci que no pas per la indústria.

“La plantilla d’Italco pot quedar al carrer, entre altres motius per la incapacitat del govern en fer polítiques socials i industrials que protegeixin a les treballadores i no a les empreses”, ha assegurat.

A aquest anunci d’Italco se li suma el tancament d’empreses i l’acomiadament de treballadors de TE Conectivity, General Cable, Nissan o Continental.

Foto portada: el número 2 d’En Comú Podem al 14-F, Joan Carles Gallego. Autor: ECP / cedida.