Foto portada: el candidat 3 del PDeCAT a les eleccions. Autor: J.d.A.

Castells (PDeCAT): “Com li podem dir a un ciutadà que pot anar a un míting però no a veure el seu avi?”

El número 3 del Partit Democràta a les eleccions del 14-F, Marc Castells, que també és alcalde d’Igualada, assegura que l’actual govern català mostra “molt poc rigor” en els preparatius de les eleccions del 14-F. Els demòcrates han presentat els seus candidats vallesans aquest matí. La més destacada és la sancugatenca Mireia Canals (5). L’exalcaldessa de Barberà, Sílvia Fuster, serà la número 7. El sabadellenc Carles Rossinyol és el candidat 24.

Els representants del PDeCat s’han reunit amb la Cambra de Comerç de Sabadell. A la sortida, Castells ha assegurat que cal reequilibrar Catalunya: “s’ha creat una Barcelona molt gran i un territori molt petit. Un model que no s’ajusta a la generació d’autoestima i d’un identitat industrial, econòmica o de la nova economia”. Ells asseguren que defensaran el bon govern.

“La nostra forma de fer política s’ha d’acostar més al rigor que al populisme”, diu. El PDeCAT mira de fugir de l’actual govern català, format per Junts i Esquerra des de l’expulsió de la trencadissa entre Junts i els demòcrates. Aspiren a ser “decisius” després del 14 de febrer. “La nostra candidata, Àngels Chacón, ve del món de l’empresa privada i ha estat en el món local i ha governat al país, acompanyada de candidats de quilómetre zero, que escoltem la gent a peu de carrer, els sectors econòmics, culturals i socials que ens demanen una altra forma de fer política”.

Castells s’ha mostrat “preocupat” perquè tothom es pugui saltar el confinament municipal per anar a un míting:

“És un despropòsit. Hi ha molt poc rigor. Un insult a la intel·ligència. Com li podem dir a un ciutadà que pot anar a un míting però no a veure el seu avi o a una obra de teatre? Hem de tornar a aquella qualitat de la política que havíem tingut abans. Nosaltres som els hereus dels que van construir TV3, els Mossos d’Esquadra o la llei de normalització lingüística”, ha assegurat.

El PDeCat farà actes presencials durant la campanya però limitats. “farem una campanya responsable”. Al Vallès Occidental només faran un acte a Terrassa i un altre a Sant Cugat. Davant el risc de l’abstenció, demanen el vot: “la gent ha de ser conscient que ens juguem molt. Podem seguir com fins ara o mirar de canviar-ho. Apostem pel canvi i que de manera segura es voti”.

Els demòcrates van estar governant a la Generalitat fins el passat mes de setembre, quan Quim Torra va reformar el Govern i va deixar fora els dirigents del PDeCat que no s’havien passat a Junts per Catalunya. Què haurien fet diferent ells? “La nostra candidata estava al govern però la resta de companys no acompanyaven la seva forma de ser: s’ha de mastegar la pols dels camins, s’ha de trepitjar més el carrer per conèixer el que vol la gent”, apunta Castells, que també és alcalde d’Igualada. Defensa que el PDeCAT és el partit municipalista. Un tarannà perdut al Parlament, amb la legislatura amb menys alcaldes a la història de la cambra. “El PDeCAT és molt potent al món municipal i podem aportar una veu més realista”, ha afegit.

La sancugatenca Mireia Canals és la candidata número 5. De l’àmbit de Sabadell, ho és l’exalcaldessa de Barberà, Sílvia Fuster. El primer sabadellenc és l’exregidor entre 2007 i 2019 Carles Rossinyol (24).

Foto portada: el candidat 3 del PDeCAT a les eleccions. Autor: J.d.A.