Els Mossos entren de nou a l’Ajuntament per ampliar informació sobre el cas Mercuri

  • EUiA assegura que els Mossos han tornat a escorcollar l’Ajuntament i demana explicacions al govern.

  • El consistori assegura que volien ampliar informació sobre una documentació que es van endur el 27 de novembre.

Aquest dimecres diversos agents dels Mossos d’Esquadra s’han presentat a l’ajuntament de Sabadell per ampliar informació relativa a la instrucció del cas Mercuri, de presumpta corrupció amb epicentre a l’Ajuntament. EUiA ho ha fet públic aquest dimecres, denunciant que el govern no ha facilitat cap informació sobre els fets. El govern diu que volia explicar el cas aquest divendres a la Junta de Portaveus.

Segons reconeix el propi govern local, Mossos d’Esquadra van personar-se aquest dimecres a la tarda al consistori per ampliar una informació sobre el cas Mercuri. El govern assegura que no hi ha hagut cap escorcoll i que s’han endut una documentació concreta de la secretaria municipal, ubicada a l’edifici consistorial. Segons el govern, buscaven ampliar una documentació sobre uns papers que van endur-se el 27 de novembre de 2012, quan va esclatar el cas Mercuri, segons fiscalia, de presumpta corrupció amb epicentre a l’ajuntament de Sabadell.

Aquest dimecres Esquerra Unida i Alternativa ha fet públic el registre, assegurant que els Mossos han fet un “nou escorcoll” a l’Ajuntament. Critiquen que l’alcalde, Juan Carlos Sánchez, no hagi ofert cap explicació als representants dels grups de l’oposició. En declaracions a iSabadell, el consistori assegura que Sánchez volia explicar el fet a la Junta de Portaveus, que es fa cada divendres al matí.

EUiA, no obstant, assegura que es van escorcollar “diverses dependències” del consistori buscant nous documents relacionats amb el cas Mercuri. La formació ha presentat un seguit de preguntes a l’alcalde preguntant si hi ha hagut altres registres que no hagin trascendit. Volen saber que s’ha escorcollat, quins documents s’han endut i si consta el nom dels càrrecs electes o de confiança sobre els que s’ha demanat nova informació.

Aquest govern no ha tingut la valentia de fer net d’imputats a les seves files. Per EUiA això segueix sent un assumpte molt greu, que taca la imatge de la ciutat i que invalida qualsevol gestió d’aquest govern que segueix sota sospita”, assegura la portaveu d’EUiA, Marisol Martínez.

Fonts judicials han recordat a iSabadell que bona part del cas, entre elles la peça principal, és encara objecte d’investigació i que probablement ha calgut ampliar alguna informació, més tenint en compte els diversos canvis de jutge instructor que ha tingut el cas Mercuri.

Foto portada: La plaça Sant Roc, el 27 de novembre, quan va esclatar el cas Mercuri. Foto: David B.

Comments are closed.