Esteban Gesa amb una portada del Diari de Sabadell.

Indignació al PP perquè Fernàndez “governa a cop de titular”

El regidor i portaveu del Partit Popular a Sabadell, Esteban Gesa, ha criticat el govern municipal perquè segons els populars actua “a cop de titular”. Gesa ha mostrat al llarg de la roda de premsa tres portades del Diari de Sabadell, com a exemple, amb què ho ha volgut demostrar. Una roda de premsa que ha començat amb la condemna i mostra de solidaritat per l’atemptat d’ahir al vespre a Niça (França).

Gesa ha posat sobre la taula que “a Sabadell no se li ha tallat l’aigua a cap família en estat vulnerable”. El popular ho diu en referència al titular del diari que diu: “No es tallarà l’aigua a qui no pugui pagar el rebut”. Assegura que ho ha comentat en altres ocasions a la Junta de Govern i que ho ha consultat a la companyia d’aigues CASSA. Per això ha demanat a l’executiu local que es posi a treballar en els problemes dels sabadellencs “perquè només cal veure com està la ciutat, un autèntic desastre”, ha exclamat. Gesa vol que el govern presenti mocions de competències locals, que expliquin si tenen un pla per arreglar l’espai públic, la recollida d’escombrarires, etc. En aquest sentit, ha anunciat que donarà suport a la moció de CiU per a fer un Pla de xoc per a la millora de l’espai urbà.

Un altre punt de queixa per part del grup local del Partit Popular és sobre l’informe de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) que va destapar que tres empreses van evitar pagar el cànon corresponent a la hisenda municipal. Gesa ha denunciat que aquest informe “el va obrir l’antic govern de la ciutat encapçalat pel senyor Burgués”, i ha acusat l’executiu local d’apropiar-se d’unes gestions que no són seves (més info.: Tres operadors del polígon Via Sabadell van eludir 1,4 milions a l’Ajuntament entre 2012 i 2015).

Finalment Gesa ha demanat a l’ajuntament de Sabadell més informació sobre el préstec de 4,1 milions d’euros a la Generalitat de Catalunya per a l’ampliació de les urgències de l’hospital Taulí. El popular vol conèixer quan serà retornat i quin és el pla d’obres que hauria de començar el proper mes d’agost.

El portaveu popular ha descrit al govern municipal de “continuïsta” i d’estar format per “alumnes avantatjats de l’anterior govern del senyor Bustos. De tot el que es queixaven, ells ho han fet, corregit i augmentat”. Gesa espera que l’alcalde, Juli Fernàndez, “s’arremangui” i ‘s’ocupi dels problemes reals de la ciutat de Sabadell”.

Foto portada: Esteban Gesa (PP), aquest divendres en roda de premsa. Autor: A. Pujadas.