Foto portada: representants del PSC, durant la Diada. A la dreta, Farrés; a l'esquerra, la regidora Carrasco. Autor: J.d.A.

La CUP i l’Entesa assenyalen cap a Marta Farrés per les novetats al cas Mercuri

L’exregidora Marta Farrés encara no és oficialment la candidata del PSC a l’alcaldia, però la seva candidatura es dona tant per feta que la CUP ja demana que faci un pas al costat abans que tingui cap càrrec. Després de les darreres novetats del cas Mercuri (més info: ‘Més Mercuri, més investigats‘), la formació anticapitalista demana la dimissió dels regidors Anna Carrasco i Cristian Sánchez, ara investigats al cas Mercuri, i a Farrés que faci un pas al costat.

Farrés va ser regidora dels governs socialistes durant una dècada llarga, primer amb Manuel Bustos com alcalde i després amb Juan Carlos Sánchez. I, segons la CUP, si no va aixecar mai la veu va ser perquè ja li estaven bé les pràctiques bustistes o bé perquè no se n’adonava de res. En tot cas, diuen els anticapitalistes (que amb l’Entesa formen la Crida per Sabadell, ara a l’alcaldia) Farrés està incapacitada i ha de fer un “pas al costat”.

“Haurà d’explicar si durant aquests fets continuats de corrupció, durant els quals ella tenia responsabilitats de govern i era tinent d’alcalde, mirava cap a una altra banda o no se n’adonava de res. En qualsevol dels casos, aquesta persona no està capacitada per representar a cap partit polític”, diu el portaveu de la CUP, Arnau Rojas.

La CUP sosté que tant Farrés com Sánchez i Carrasco “tenen les mans tacades de corrupció” i a la mateixa vegada creuen incomprensible la posició de CiU, Ciutadans i el PSC respecte al conflicte amb l’empresa SMATSA, que ara té la seva cúpula investigada. Creuen que els tres partits “tapen les vergonyes a l’empresa”.

L’Entesa també veu “convenient” saber el paper de Farrés

Per la seva part, l’altra part coaligada amb la CUP a la Crida, l’Entesa considera acreditada la “complicitat delictiva” entre els socialistes i l’empresa concessionària. Creuen que Sánchez i Carrasco no poden defugir la seva “implicació” i també volen saber el paper de la resta de regidors socialistes del moment, entre ells, Marta Farrés. “Seria convenient”, afegeixen en un comunicat.

Foto portada: representants del PSC, durant la Diada. A la dreta, Farrés; a l’esquerra, la regidora Carrasco. Autor: J.d.A.