Foto portada: García Arija, al Parlament. Autor: cedida.

La reivindicació dels Merinals, ara al Parlament

Els veïns del barri dels Merinals de Sabadell han participat en una compareixença al Parlament per demanar al Govern “justícia” i que intervingui per evitar que es produeixi “una desgràcia” com la que va tenir lloc al Turó de la Peira l’any 1990 quan es fa esfondrar un bloc de pisos amb aluminosi.

En una roda de premsa conjunta amb Catalunya en Comú Podem, el portaveu dels afectats, Jaume García, ha explicat que 150 pisos del sector presenten “oxidació, carbonatació i aluminosi”, segons un informe d’un arquitecte extern. Els veïns demanen que aquestes vivendes s’incloguin en el pla d’enderrocament i trasllat dels habitants que va acordar-se l’any 1992 i que afecta 600 famílies. “En aquell moment Adigsa va determinar que els nostres pisos no patien problemes estructurals”, ha relatat el portaveu que ha afirmat que la situació actual ha canviat i que ja s’han hagut d’apuntalar diversos habitatges. El grup de Catalunya en Comú Podem presentarà una resolució al Parlament per instar l’executiu català a “donar resposta urgent” a aquesta problemàtica.
Garcia ha aprofitat la seva intervenció per agrair a l’actual govern de Sabadell i al ple municipal que hagi fet costat els veïns. De fet, diversos regidors municipals van acompanyar dijous una setantena de veïns que va concentrar-se a les portes de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya al carrer Diputació (més info: ‘La indignació dels Merinals arriba a Barcelona‘).

La protesta es va organitzar després l’ens públic ajornés una trobada que estava prevista amb els afectats sense fixar una nova data. Finalment diversos responsables de l’Agència va atendre una delegació dels manifestants i tots plegats van acordar que es reunirien el 5 de setembre en una trobada en què també hi prendrà part el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

Foto portada: Garcia Arija, al Parlament. Autor: cedida.