Foto portada: el parking soterrat, amb les obres acabades però sense adequart des de fa anys. Autor: David B.

4,8 milions per comprar el pàrquing del Passeig

L’ajuntament de Sabadell preveu la compra del pàrquing dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que es troba soterrat al Passeig, i unificar-lo amb el de la Plaça Doctor Robert. Es tracta d’un pàrquing que actualment està en desús, i ni tan sols està condicionat. El primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, confia en què la compra es pugui produir abans d’acabar l’any. 

El projecte de compra del pàrquing que actualment és propietat de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), i que es troba al Passeig, tocant a l’actual aparcament soterrat de la plaça Doctor Robert, continua endavant. La propietat està en desús, i el govern municipal espera que, amb la seva compra, es puguin unificar els dos pàrquings.

Segons el primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, el govern vol realitzar la compra “abans de finals d’any”. El cost, d’altra banda, serà “de més de 4 milions i mig d’euros”, que sortiran del superàvit que presenten els comptes de la ciutat. En concret, segons fonts municipals, el cost de l’operació serà de 4,77 milions d’euros, que corresponen al que va costar la construcció de l’aparcament.

“La ciutat té un superàvit de 30 milions d’euros, que és molt elevat”, assegura Gibert. “L’ajuntament vol intentar que això no passi”, afegeix.

Segons afirma Gibert, l’empresa pública Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya s’ha mostrat favorable a la compra del pàrquing. El futur d’aquesta compra, però, depèn de la seva aprovació al ple municipal d’aquest dimarts 17 de setembre.

Foto portada: el parking soterrat, amb les obres acabades però sense adequar des de fa anys. Autor: David B.