Autor: David B.

Bustos: l’acusació popular menteix per portar Mercuri a les portes del 26-M

L’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, acusa la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció de tenir finalitats partidistes posant sobre la taula de nou el cas Mercuri a les portes de l’inici de la campanya electoral. Bustos assegura que l’acusació popular ha fet una compareixença plena de “falsedats” i assegura que mai ha deixat d’anar a una compareixença i que si ho va fer dimarts va ser perquè tenia autorització de la jutgessa. 

En un comunicat de premsa, Bustos assegura que la condemna a 16 mesos de presó pel cas Montcada es troba totalment complerta. En aquesta línia una interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya del 10 de desembre de 2019 va acordar la reemissió de la pena. Fonts de la defensa de Bustos assegura que la condemna ja no consta als seus antecedents.

En relació a la segona condemna, pel cas multes i interposada per l’Audiència Provincial de Barcelona el dia 11 de desembre passat, s’ha presentat amb data de 16 d’abril recurs de cassació al Tribunal Suprem. La sentència condemna Bustos a 36 mesos de presó però encara no és ferma. No es donen els pressupostos a l’ingrés a presó, diu la defensa.

No es va presentar perquè estava excusat

En quant a l’audiència preliminar del passat dimarts al jutjat d’instrucció 4 de Terrassa, la defensa manté que l’assistència de l’exalcalde no era preceptiva. Una providència del jutjat del 29 d’abril a la que ha pogut accedir aquest diari “té per excusat el senyor Manuel Bustos Garrido de comparèixer personalment a l’audiència preliminar assenyalada pel dia 30 en el benentès que compareixerà a l’acte processal tant la seva defensa com la seva representació processal”.

 

El principal implicat en aquesta investigació és Paco Fernández, exgerent del Consorci de Residus i exregidor a Sabadell entre 1999 i 2007. S’investiga si va malversar fons públics en l’ús de la targeta de crèdit corporativa. A Bustos se li reclamen 326,5 euros com a responsabilitat civil. Fa mesos que els va ingressar, manté la seva defensa. Les fonts consultades asseguren que totes les parts presentades, acusació popular inclosa, sabien que Bustos estava excusat i que la seva assistència dimarts no era obligatòria. Per tot plegat, segons ha manifest l’exalcalde, creu que la petició d’ingrés a presó que fa l’acusació popular respon a la proximitat de les eleccions municipals del 26 de maig.