Autor: David B.

Bustos declararà de nou com a investigat per la gestió com a president de la Federació de Municipis

L’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos haurà de comparèixer el proper 21 de gener davant del Tribunal de Jurat que investiga i jutarà el que queda de la peça 25 del cas Mercuri, en relació a la gestió a la Federació de Municipis de Catalunya durant la presidència de Bustos. A més de l’exalcalde, estan investigats mitja dotzena de persones més, entre ells, el secretari general de la FMC  a l’època, Adolfo Moreno, i assessors com Montse Costa, cap de Presidència de l’ajuntament de Sabadell i parella sentimental de Bustos. 

La peça 25 no és una investigació qualsevol dins del cas Mercuri ja que en el seu dia mig centenar d’alcaldes van estar investigats per cobrar presumptes sobresous a càrrec de la FMC. Tota aquella investigació va ser arxivada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya però queden alguns serrells, que segueixen avançant.

El que ara està sota investigació són despeses de Bustos, Moreno i Costa sense aparent relació amb la gestió del club municipalista, ja que podrien ser personals. També s’investiga una subvenció de 25.000 euros atorgada a la Fundació Privada ACSAR per contractar la presidenta de l’Associació Latinoamericana de Sabadell, Ligia Castelo, propera a Bustos. També s’investiguen diverses factures abonades a l’assessor de la FMC Santiago Fontbona, de la que no es troba vinculació professional amb la FMC.

La investigació arribarà a judici mitjançant jurat popular. El proper 21 de gener hauran de comparèixer Bustos i els altres investigats. Els fets investigats poden donar lloc a un presumpte delicte contra l’administració pública: malversació de fons públics.

Foto portada: Bustos, sortint dels jutjats de Sabadell, la tardor de 2018. Autor: David B.