Farrés, citada a declarar com a testimoni al cas Mercuri

La nova alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha estat citada a declarar el proper 24 de juliol als jutjats de Sabadell en qualitat de testimoni dins de la peça 28 del cas Mercuri, que investiga l’adjudicació del contracte a SMATSA. En concret, sobre un viatge realitzat l’any 2010. 

Farrés declararà a petició de l’acusació popular, exercida des de l’any 2013 per la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, qui va demanar la passada tardor que declari Farrés. La peça 28 investiga l’adjudicació del contracte a SMATSA i els vincles entre el govern socialista liderat per Manuel Bustos i l’empresa que neteja els carrers i transporta els residus.

En concret, el nom de Farrés apareix als folis 3392 i 3393 de la peça en la qual es detallen els càrrecs pels quals s’investiga el màxim dirigent de l’empresa SMATSA, Eugenio Díaz. Díaz està acusat de suborn perquè “sufraga personalment o a través d’SMATSA les despeses relatives a viatges a fires i convencions o desplaçaments d’oci de treballadors públics”. Pel que fa a Farrés, es tracta d’un viatge a Melilla durant el mes de novembre de l’any 2010 dins d’una delegació municipal on també hi havia els llavors regidors Paco Bustos (Espai Públic) o Concha Manzano (Cooperació).

En la seva primera entrevista com alcaldessa, que va publicar aquest digital, Farrés va ser preguntada pel viatge i va dir que “si em demanen explicacions a nivell judicial les donaré”. Es tracta d’un viatge a la ciutat marroquina de Nador..

“Hi vaig anar com a regidora d’Igualtat de l’Ajuntament `llavors era la tinenta d’alcalde de Relacions Ciutadanes, Espai Públic, Participació, Joventut i Igualtat] a explicar les polítiques de gènere que es feien a Sabadell en el marc dels molts viatges que es fan”, va recordar.

La instructora sospita que el viatge el va pagar l’empresa SMATSA, dins el paquet dels presumptes suborns per aconseguir tenir l’adjudicació del contracte. Farrés assegura a l’entrevista que “allò es va muntar des de Cooperació. I entenc que el viatge el va pagar l’Ajuntament perquè era un viatge institucional. Això és el que diu el sentit comú: que els viatges institucionals els paga l’Ajuntament. Però si ho va pagar algú altre que respongui perquè ho va fer”.

Aquest divendres, abans fins i tot que l’acusació popular, que és qui va demanar que Farrés declari com a testimoni, l’alcaldessa ha precisat que anirà a declarar el dia 24 de juliol. Es mostra disposada a col·laborar amb la justícia: “no tinc res a amagar i donaré totes les explicacions que calguin”, ha assegurat en un comunicat.

Foto portada: Farrés, durant l’entrevista el passat dissabte. Autor: David B. 

Comments are closed.