Cas Mercuri

La peça SMATSA centra l’acte del sisè aniversari del cas Mercuri

El 27 de novembre de 2012, la ciutat Sabadell va quedar paralitzada quan uns 300 Mossos d’Esquadra van registrar l’Ajuntament i diverses empreses, societats i domicilis de la ciutat en el marc d’una macrooperació contra la corrupció, el cas Mercuri.

Sis anys després del seu esclat, la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que està personada com a acusació popular en el sumari, ha fet balanç de l’evolució d’un cas que acumula 35 peces i més de 17.000 pàgines.

La xerrada ha girat al voltant de la peça 28, la que fa referència a l’adjudicació del servei de recollida a SMATSA de manera irregular. Segons Raúl García Barroso, advocat de l’acusació popular, “hi ha qüestions irregulars de gran envergadura en el contracte de concessió”. Aquesta peça encara està en fase d’instrucció, però García Barroso assegura que “hi ha moltes indicis que SMATSA va pagar els 100.000 euros de l’acte electoral del PSC i bastants elements irregulars”.

Pèrdua de confiança en l’Ajuntament

Cal destacar que “SMATSA sabia l’oferta de les altres empreses en el concurs d’adjudicació, que ja és frau, i va fer una baixa temerària que fa que no pugui donar el servei en garanties”, segons ha apuntat Isidre Soler, membre de la plataforma. “Ara que l’Ajuntament fiscalitza, fa el que ha de fer, l’empresa queda atrapada en la seva pròpia corrupció”, ha afegit.

En l’acte també hi ha intervingut la periodista Sara González, que fa dos anys va escriure el llibre Cas Mercuri, la galàxia Bustos. González ha explicat que un cas d’aquesta envergadura “fa perdre la confiança en la institució més propera, l’Ajuntament”. La periodista també ha destacat la feina de la Plataforma, ja que “és l’eina per canalitzar la ràbia i que la ciutadania sàpiga què es va fer”.

En acabar les intervencions, els dos ponents han respòs a les preguntes del públic assistent.

Foto portada: Sara González i Raúl García Barroso, a la conferència. Autor: J.d.A.