Foto portada: Muriel Casals, quan va recollir el premi als Valors Republicans, que entrega ERC, l'any 2014. Autor: David B.

Muriel Casals tindrà carrer a Sabadell

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament ha aprovat una proposta d’ERC per dedicar a Muriel Casals un carrer o plaça de la ciutat. Ara és la comissió del nomenclàtor qui haurà d’iniciar el procediment administratiu per fer-ho possible i decidir quin espai adopta el nom de l’expresidenta d’Òmnium Cultural.

“És l’hora que els sabadellencs i sabadellenques reconeguem la seva figura”, recita el text de la moció presentada pels republicans. És, diuen, “un referent inqüestionable i transversal del moviment polític i social català de reivindicació de drets i llibertats nacionals”. El 2017 la ciutat ja li va concedir, a títol pòstum, la medalla al mèrit ciutadà.

La moció ha comptat amb el vot en contra de Ciutadans, i l’abstenció del PSC. Tant Esquerra com la Crida, Junts per Sabadell i Podem han votat a favor.

Foto portada: Muriel Casals, quan va recollir el premi als Valors Republicans, que entrega ERC, l’any 2014. Autor: David B.