Sabadell Llliure de Corrupció recull fons aquest cap de setmana

  • La plataforma ha d’entregar 3.000 euros per a personar-se com acusació popular en la peça Montcada de Mercuri.

  • L’alcaldessa de Montcada, Maria Elena Pérez (PSC) demana que es rebutgi la personació o pujar la fiança a 20.000 euros.

La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, formada per diversos partits i entitats d’esquerres de Sabadell, surt aquest cap de setmana a recollir signatures i fons econòmics per a poder personar-se com acusació particular. El jutge de la peça Montcada ha establert una fiança de 3.000 euros. Per a l’alcaldessa de Montcada, la plataforma no s’hauria de poder personar.

La peça investiga el probable tràfic d’influències de quatre polítics socialistes (Dani Fernández, Manuel Bustos, Paco Bustos i Maria Elena Pérez) per col·locar una persona en un càrrec de confiança de l’ajuntament de Montcada i Reixac. La investigació es fa al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ja que implica a un aforat: el diputat Fernández (PSC).

El jutge va establir fa uns dies una fiança de 3.000 euros a l’acusació popular. En canvi, Pérez ha fet un recurs per evitar la personació o en el seu defecte, pujar la fiança fins a 20.000 euros. El recurs de reforma considera que Sabadell Lliure de Corrupció té entre els seus objectius la regeneració política de la ciutat de Sabadell, un fet que no està en tela de judici en la peça Montcada, que afecta a una contractació en l’ajuntament vallesà. La Plataforma considera “mancada de tarannà democràtic” l’alcaldessa socialista i ha presentat un recurs d’oposició.

Recollida de fons

D’altra banda, la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció surt aquest dissabte a l’Eix Macià i diumenge al Mercat Central a recollir signatures i també fons econòmics per a poder-se personar. Els voluntaris de la plataforma estaran al carrer entre les 12 i les 14 hores. D’altra banda, han obert un compte bancari per a rebre aportacions. És el següent: 0081-0900-81-0003717984.

Encara no se sap la fiança que imposarà, si escau, la jutgessa d’instrucció del jutjat número 1 de Sabadell perquè la Plataforma es personi en les 30 peces que s’instrueixen a Sabadell.

Foto portada: recollida de signatures pel mateix motiu, el passat mes de setembre. Autor: David B.

Comments are closed.