SMATSA: “no és tasca de l’empresa executar protocols de fumigació”

L’empresa concessionària de la neteja viària i la recollida de residus també diu la seva sobre la plaga de xinxes d’Espronceda. Després de ser assenyalats pel regidor de Salut, Ramon Vidal, l’empresa manté que cap responsable municipal es va posar en contacte amb ells fins aquest dimarts a la tarda, quan la plaga de xinxes ja era coneguda a través dels mitjans de comunicació. 

La primera comunicació que va rebre l’empresa, segons el seu relat, va ser dilluns. Una veïna va trucar-los per demanar que retiressin mobles que havia deixat al carrer, infestats amb xinxes.

“L’empresa va destinar una brigada de treball amb roba especial de protecció, que va procedir a retirar tots els mobles que, fins a aquell moment, havien estat dipositats al carrer pels veïns, i no és fins a la tarda de l’endemà, dimarts 17 de juliol, quan rebem la primera ordre de treball de l’Ajuntament, en la qual ni tan sols s’esmenta la presència de xinxes, i que es limita a sol·licitar la retirada d’uns mobles que, de fet, ja havien estat recollits el dia anterior”, segueix el comunicat.

L’empresa acusa el consistori de no tenir protocol per actuar en casos de plagues, i creuen que hagués calgut lideratge polític, almenys per part dels regidors de Salut, Serveis Municipals i Policia. “No és tasca d’SMATSA executar protocols de fumigació o d’extinció de plagues”, diuen en el comunicat.




SMATSA sí reconeix un problema amb l’abandonament de mobles al carrer. El denuncien des del 2015, l’Ajuntament llavors va fer algun reforç en el servei per mitigar-lo però des de l’any 2017 l’empresa va presentar una proposta per marcar un dia de recollida de mobles per districte i no han obtingut resposta.

Foto portada: un operari d’SMATSA, al carrer dels Reis Catòlics, gairebé al Passeig Espronceda. Autor: SMATSA via Twitter.

Comments are closed.