Els quatre regidors d'Unitat pel Canvi Elena Hinojo, Joan Berlanga, Edu Navarro i Ramon Vidal. L'espai va implosionar abans dels comicis de 2019 i van quedar fora per primer cop a la història democràtica de la ciutat. Autor: J.d.A.

Unitat pel Canvi retirarà el suport a Fernàndez a finals de juny si no hi ha relleu a l’alcaldia

Unitat pel Canvi retirarà el seu suport a Juli Fernàndez si a finals d’aquest mes no hi ha hagut un relleu a l’alcaldia com estableix l’acord de govern. La segona formació en número de vots assegura que “Fernàndez ha de ser rellevat” pel portaveu d’UpC, Joan Berlanga.

Després dels darrers posicionaments, Unitat pel Canvi avisa que si el relleu a l’alcaldia no s’ha produït abans que acabi el juny, s’haurà trencat el pacte de govern i retiraran el seu suport a Juli Fernàndez. Com la Crida per Sabadell aquest dijous, acusen a Esquerra Republicana d’estar obstruint el compromís del relleu a l’alcaldia i sostenen que algunes forces polítiques estan fent lectures parcials i interessades de l’acord del govern quatripartit.

La coalició d’ICV, EUiA i militants de Podem a títol individual argumenta que l’acord de govern és d’obligat compliment i que de les eleccions del maig de 2015 va sortir un encàrrec de govern amb “lideratges compartits”.

ERC s’equivoca si pensa que pot saltar-se el mandat de les urnes i ocupar l’alcaldia els quatre anys, sent la tercera força política del consistori”, asseguren en un comunicat enviat als mitjans aquest divendres.

UpC assegura que el nou alcalde ha de ser Joan Berlanga, el seu portaveu i cap de llista, ara primer tinent d’alcalde, ja que la UpC va ser la segona força més votada, només després del PSC. En el seu moment, van suport a Fernàndez com alcalde per evitar que “el bustisme” i Josep Ayuso (PSC) fos alcalde. Quatre mesos després van entrar al govern.

Hem estat una força en tot moment responsable i lleial al govern i al pacte signat”, afegeixen, tot demanant ara pas: “estem preparats per assumir l’alcaldia. Hem acumulat experiència de govern i disposem d’un cap de llista – Joan Berlanga- capacitat per afavorir el treball en equip i per assumir la responsabilitat de ser l’alcalde que necessita ara la ciutat”, afegeixen.

La coalició es mostra convençuda que ERC deixarà l’actitud “obstruccionista” i hi haurà un relleu. Si no és així, retiraran el suport a Fernàndez a finals de juny a l’interpretar que s’ha trencat l’acord de govern.

Foto portada: els regidors d’UpC, amb Joan Berlanga (cap de llista i ara primer tinent d’alcalde, el segon per l’esquerra). Autor: David B. 

Comments are closed.