Un treballador d'SMATSA, en una imatge d'arxiu. Autor: M.Tornel.

Volen reiniciar la revisió del contracte d’SMATSA abans que acabi el mandat

El ple municipal va aprovar el mes de gener de l’any 2017 portar el contracte de neteja viària i recollida de residus a la Comissió Jurídica Assessora. El govern creu que és irregular i volia saber l’opinió de l’ens consultiu de la Generalitat. Però tot plegat va quedar en un no res perquè la Comissió Jurídica Assessora va demanar original del contracte i el consistori no el podia aportar perquè el té la jutgessa del cas Mercuri. Ara la situació ha canviat i la Crida vol reiniciar el procés.

En aquell moment la revisió d’ofici del contracte només va tenir l’oposició dels regidors vinculats al PSC en l’anterior mandat. La resta de l’oposició es va abstenir i els 14 regidors del govern van votar-hi a favor (més info: ‘El quatripartit inicia la revisió del contracte malgrat les crítiques‘). El govern volia revisar la tramitació perquè considerava que hi havia hagut irregularitats: una concessió a 15 anys quan calia un contracte de serveis d’un màxim de quatre i altres aspectes com la fiança que havia de dipositar l’empresa concessionària, que finalment seria SMATSA. 
Però tot va quedar congelat per la manca d’original del contracte. I és que l’original estava en mans de la jutgessa instructora del cas Mercuri, que n’estudia l’adjudicació. I sense contracta ni còpia compulsada la revisió d’ofici va caducar.

La Crida vol reiniciar la revisió abans que acabi el mandat

Segons ha avançat aquest divendres el regidor de la Crida per Sabadell i de Serveis Municipals Lluis Perarnau, el govern ja té còpia compulsada del contracte. En concret, des de febrer d’aquest any. I la formació anticapitalista vol acabar el mandat portant de nou el contracte a la Comissió Jurídica Assessora perquè estudiï en profunditat com es va redactar l’any 2012.

Ferràndiz, Perarnau i Lara, de la Crida, aquest divendres. Autor: J.d.A.
Ferràndiz, Perarnau i Lara, de la Crida, aquest divendres. Autor: J.d.A.

La revisió d’ofici no té consens encara dins el govern, segons han avançat des de la Crida, però ja compta amb el suport d’Esquerra Republicana i Perarnau confia que “tenim temps per parlar amb la resta de socis de governs i de grups municipals; confiem que tindrem el suport”. El regidor manté que ara per ara el contracte és “ingovernable”. Ha assegurat que durant l’any 2018 es van produir nombrosos incompliments en la prestació del servei (bàsicament a la neteja viària, tant a l’escombrat mecànic com manual, o en la neteja de contenidors). “Cal recuperar el control i portant el contracte de nou a la Comissió Jurídica Assessora fem tot el que podem per garantir la prestació del contracte”, ha afegit la regidora Míriam Ferràndiz.

Foto portada: Ferràndiz, Perarnau i Lara. Autor: J.d.A.