VOX es presenta a Sabadell entre protestes

El partit d’extrema dreta VOX s’ha presentat aquesta tarda a Sabadell entre protestes de col·lectius antifeixistes, que han convocat una concentració durant més de dues hores a l’accés a l’Auditori del carrer Lacy, al Centre, pres per desenes d’agents dels Mossos d’Esquadra. 

El partit ultra tenia previst presentar-se aquest dissabte a la tarda a l’Auditori del carrer Lacy, demanant els permisos, i rebent-los, en temps i forma. Poc ha pogut fer el consistori, malgrat les queixes d’alguns col·lectius, i el propi disgust governamental: es tracta d’un partit legal i ha demanat una sala tal com pertoca.

Col·lectius antifeixistes han convocat una concentració de protesta, que ha començat a les cinc de la tarda al Racó del Campanar, amb prop d’un centenar d’assistents, alguns disfressats perquè, no cal dir-ho, és Carnaval. Al poc de sortir i començar a baixar per la Rambla, s’han topat amb un ampli dispositiu policial, amb una desena llarga de furgonetes i desenes d’agents per tots els carrers propers al carrer Lacy. Un cop a la Rambla amb Lacy, diverses tanques, i els corresponents policies, han vetat el pas als contraris a VOX, i també a bona part de la premsa acreditada, que no ha pogut accedir a la sala per seguir l’acte.

Petards i ous

Manifestats i agents han tingut diverses picabaralles, quan uns han colpejat les tanques i els altres han aixecat les porres com si anessin a carregar, però la tensió no ha anat més enllà. Els manifestants han llançat ous i han colpejat les tanques. En un moment determinant, s’han llençat tres petards i des del carrer Narcís Giralt s’ha incendiat un contenidor.

Cap a les vuit del vespre, la concentració de protesta davant Lacy s’ha dissolt. L’acte polític havia acabat una estona abans, amb prop de 200 persones segons les fonts consultades, que han sortit discretament pel carrer Narcís Giralt mentre els concentrats seguien a la Rambla.

Foto portada: manifestats i Mossos d’Esquadra, a la Rambla amb Lacy. Autor: David B. 

Comments are closed.