Foto portada: un calendari de 1993, a la caserna aquest matí. Autor: David B.

Així està la caserna de la Guàrdia Civil

L’ocupació simbòlica de la caserna de la Guàrdia Civil per part de la nova plataforma Salvem la caserna! ha permès als ciutadans que s’hi acosten veure l’estat actual de les antigues instal·lacions del cos armat.

Un vell calendari de 1993 és tota una metàfora de com està la caserna de la Guàrdia Civil: aturada en el temps però plena de pols, males herbes, brutícia, abandonament i, com molts altres espais abandonats, lloc de bretolades. No són pocs els vidres trencats, les persianes malmeses o les ceràmices esmicolades que hi ha a l’espai. L’òxid de les llaunes de llet condensada, cafè o oli per a vehicles donen bona idea de quant temps fa que la Guàrdia Civil va marxar, semblant però, que van sortir de Sabadell d’un dia per l’altre i de forma improvisada.

Podeu veure les fotos a Flickr: ‘Estat de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil‘.

La plataforma Volem la caserna! ha ocupat, en principi aquest dissabte i de forma simbòlica, l’antiga caserna, entre el carrer de Vilarrubias i la Gran Via. Els ciutadans que s’acostin podran veure in situ com ha passat el temps per l’espai. Qui no pot fer-ho a través de les imatges que acompanyen i protagonitzen aquesta informació.

Foto portada: un calendari de 1993 a la caserna, aquest matí. Autor: David B.