Alfred Rodríguez Picó. Autor: David B.

Alfred Rodríguez Picó preveu un estiu menys calorós

El meteoròleg Alfred Rodríguez Picó preveu un estiu i una tardor menys secs i calorosos de l’habitual i amb més pluges. Rodríguez Picó ha explicat aquesta qüestió a la quarta i última xerrada de la segona edició del cicle Aigua i món, que organitza Aigües Sabadell i que s’ha clos aquest dijous.

Segons ha explicat Rodríguez Picó, l’entrada d’aire siberià que hi va haver al febrer va trasbalsar tota l’atmosfera de l’hemisferi nord i això ha provocat un cicle totalment diferent al dels últims anys i que encara s’allargarà durant un temps. En la xerrada, el meteoròleg ha parlat de l’aigua i el clima, la meteorologia i la distribució de les pluges al món.

Per parlar de tots aquests temes, Rodríguez Picó ha posat diversos exemples que han acompanyat les seves explicacions. Per exemple, el meteoròleg ha parlat d’un poble al nord de Xile on hi plou una mitjana d’un litre i mig a l’any i, per aconseguir aigua munten quilòmetres de xarxes per aprofitar la humitat de les boires que hi ha.

Climatologia a Catalunya

El conegut meteoròleg també ha parlat concretament de la situació meteorològica de Catalunya, que ha qualificat de “boja”. Segons Rodríguez Picó, el clima que tenim fa que hi hagi aquests canvis i aquests extrems tan diferenciats, i preveu que això seguirà sent així.

De cara al futur, Rodríguez Picó pronostica que els “els fenòmens extrems i adversos seran cada cop més freqüents i més adversos”, i això ho atribueix al canvi climàtic. “Hi haurà més onades de calor però també més onades de fred”, ha dit, i ha afegit que “l’escalfament global és inqüestionable”.

Foto portada: Alfred Rodríguez Picó durant la conferència a Aigües Sabadell. Autor: David B.