Foto portada: la comitiva, per la Ronda d'Europa. Autor: J.d.A.

Ajuntament: “la provisionalitat al Virolet i l’institut Arraona no es pot allargar més”

Màxima celeritat. És la petició del govern municipal al departament d’Educació de la Generalitat per començar a construir els edificis de l’escola Virolet i l’institut Arraona, els dos en barracons i els dos al barri de Can Llong. El consistori acusa: “els compromisos adquirits no s’estan complint”. La petició arriba a les portes d’un nou període de preinscripció, amb preocupació creixent per part de les famílies i després que el PSC fes públic que més de 1.000 alumnes fan els seus estudis obligatoris en mòduls (més info: ‘Sabadell, líder en barracons‘). 

Fins ara el govern municipal assegurava que s’estaven complint els terminis. Però ara passa a l’acció per assenyalar l’administració competent ja que “els compromisos adquirits no s’estan complint”. A manca de pressupostos de la Generalitat, les inversions pengen d’un acord de govern que no acaba d’arribar. Segons el consistori, el conseller va dir el passat estiu que es faria al gener. Però dos mesos més tard encara no s’ha aprovat.
El govern municipal assegura compartir la “preocupació de les famílies” i tant l’alcalde, Maties Serracant, com el tinent d’alcalde d’Educació, Joan Berlanga, han reclamat celeritat en un acord amb el conseller d’Educació, Josep Bargalló, i convocaran les associacions de mares i pares per informar-los de l’estat de la qüestió.

Com està la tramitació?

Educació ha licitat el projecte constructiu de l’escola Virolet. Es va adjudicar al novembre i la durada prevista és de set mesos (per tant, fins el maig aproximadament). Resta pendent l’acord de govern per licitar les obres i començar-les (construir una escola sol durar entre any i mig i dos anys). Per la seva part, l’institut està més retardat. Resta pendent encara de licitar el projecte. I un cop es redacti caldrà licitar les obres i iniciar els treballs. Mentrestant, l’any vinent ja hi haurà alumnes d’entre P3 i sisè al Virolet (és a dir, tot el cicle d’infantil i primària) i tota la secundària més el Batxillerat a l’institut.

Sense data

“La situació de provisionalitat de l’escola i de l’institut no es pot allargar més i que cal que els compromisos assolits es compleixin de forma definitiva i urgent”, diu el comunicat municipal. Però el cert és que la Generalitat no té data concreta per aprovar l’Acord de Govern malgrat que els dos equipaments pendents estan inclosos en el Pla Econòmic i Financer de la conselleria d’Educació que s’està tramitant ara.

Foto portada: manifestació a Can Llong pels equipaments pendents, el 29 de maig de l’any 2016. Autor: J.d.A.