Foto portada: degà del Col•legi d’Advocats de Sabadell, Manolo Hernández. Autor: Cedida

El Col·legi d’Advocats diu prou i demana la dimissió de la consellera de Justícia

El Col·legi d’Advocats diu prou i demana la dimissió de la consellera de Justícia, Ester Capella, per la “inacció” que ha mostrat pel problema de la refrigeració als jutjats de Sabadell. Un problema que ve de molt lluny però que s’ha aguditzat aquest estiu on hi ha hagut, fins ara, dues onades de calor. 

Les altes temperatures van provocar aquest dimecres que el cas més mediàtic que s’instrueix a Sabadell, probablement el més complex de la història dels jutjats a la ciutat, s’hagi hagut d’aturar (més info: ‘Massa mercuri pel cas Mercuri‘). Dins la sala l’alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, a l’espera de declarar com a testimoni a la peça 28 del cas Mercuri, o l’exalcalde Juan Carlos Sánchez. La pròpia alcaldessa s’hi ha referit, com no, des de Twitter:

El Col·legi d’Advocats havia demanat dimissions fins ara però centrades en el responsable territorial. Aquest dimecres en demana ja la de la consellera. La crisi del 2019 s’allarga un mes i la institució col·legial assegura que la Generalitat “no sembla capaç de trobar solucions” (més info: ‘La meitat dels jutjats tancats per la calor‘).

“La situació resulta del tot inamissible, per reiterada en el temps i en l’espai. Resulta inexplicable que un element bàsic per a la seguretat i salut de les persones, com és el sistema de climatització d’un edifici públic, no pugui reparar-se de forma definitiva al llarg de tot un mes, i en època estival”, assegura el Col·legi d’Advocats en un comunicat.

El col·legi demana un nou edifici singular per a Sabadell que pugui albergar l’administració de Justícia i que compleixi els estàndarts “mínims exigibles”. L’actual edifici és dels anys 90 del segle passat.

Foto portada: el degà del Col·legi d’Advocats, Manolo Hernández, en una xerrada. Autor: cedida.