Erik Peña

El jove de la presumpta discriminació racista a Waka vol iniciar un moviment antiracista

  • SOS Racisme tramitarà la denúncia del jove terrassenc contra la discoteca de Sant Quirze. 
  • Arrenca la campanya a les xarxes socials #pareudepararme, que acabarà al Parlament. 

Fa poc més de deu dies coneixíem el cas de la presumpta discriminació racista que el jove de 20 anys, Érik Peña, patia a mans dels porters de la discoteca Waka. Peña ha presentat el seu cas a SOS Racisme i l’entitat ha acceptat tramitar-li. Així, el noi assegura que hi haurà denúncia. A més, es proposa, utilitzant les xarxes socials, encoratjar a tothom a denunciar altres casuístiques semblants que considera silenciades. 

SOS racisme ha acceptat gestionar el presumpte cas de discriminació racista al jove de 20 anys que es disposava entrar a la discoteca Waka Sabadell. Encara no se saben els detalls i es desconeix si s’actuarà per via penal o jurídica. Amb tot, el noi assegura que el proper pas és intentar asseure’s a parlar amb els responsables de la Generalitat per què vetllin per que el procediment, quan un porter es nega a deixar entrar a algú a una discoteca, es dugui a terme correctament. Això és, segons el noi, “que la policia vingui a comprovar per què la persona no pot entrar”.

Però degut a la viralitat que va obtenir el vídeo que el noi penjava a les xarxes socials, en què denunciava la situació que acabava de viure, Peña s’ha proposat anar encara més enllà. Han iniciat una campanya anomenada ‘Pareu de parar-me’, i que té l’objectiu de fer un efecte crida per animar a totes les persones que hagin patit un cas de discriminació semblant. A continuació enllacem el vídeo on s’explica la campanya, i que ja compta amb gairebé 5000 reproduccions.

Peña veu fonamental que la gent “faci la denúncia formal” per poder veure el que realment està passant. La gent no ho fa, segons el noi, perquè aquest és un problema que “està normalitzat”. Per això anima a que tothom utilitzi l’etiqueta #pareudepararme per denunciar també mitjançant les xarxes socials.

Foto portada: Érik Peña, presumpta víctima de discriminació racista. Autor: cedida