La nau on està previst construir un tanatori. Autor: A. Pujadas.

Fre al tanatori de la Rambla d’Ibèria

L’Ajuntament denega la llicència per instal·lar un tanatori a la rambla d’Ibèria. El consistori manté que abans d’atorgar una llicència la propietat hauria de redactar un estudi de detall que s’adequi al planejament urbanístic.

Segons fonts municipals, l’informe desfavorable no tanca del tot la possibilitat que el grup Mémora instal·li un tanatori al barri de Gràcia, però sí que ho dificulta i ho allargarà en el temps. Ara per ara, però, els promotors tindran un temps per al·legar durant 10 dies.

La petició d’una llicència d’obres majors va ser presentada el 2 de febrer per adequar l’edifici situat al número 139 de la Rambla d’Ibèria. Segons el consistori, no s’acompanya d’un estudi de detall, com és preceptiu segons el Pla General Municipal d’Ordenació. Tramitar l’estudi és llarg en el temps i implica passar per la Junta de Govern local i el plenari municipal. D’altra banda, l’edifici està protegit, tot i que la protecció volumètrica no impedeix totalment fer-hi obres.
La plataforma ciutadana Tanatori no i l’Associació de Veïns de Gràcia han estat informats d’aquest fet per part del tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez. De fet la plataforma Tanatori No havia convocat una manifestació per aquest mateix dimecres a dos quarts de vuit del vespre a la zona.

Foto portada: l’edifici on es vol situar el tanatori de la Rambla d’Ibèria. Autor: David B.