Un moment de la visita teatralitzada a la caserna. Autor: A.Pujadas.

La caserna de la Guàrdia Civil reviu la seva història per Festa Major

La plataforma Volem la Caserna! ha tornat a obrir les portes de l’edifici, ara en motiu de la Festa Major, amb una visita guiada i teatralitzada. Aquest mes de setembre la PAH instal·larà el seu rebost en un dels espais de la caserna.

Un centenar de persones han participat de la visita guiada per l’antiga caserna de la Guàrdia Civil entre el carrer Vilarrubias i la Gran Via. Ha estat la tercera jornada de portes obertes, malgrat que setmanalment l’edifici resta obert. Per exemple, els dijous al vespre s’hi fa una reunió de coordinació.

La visita ha estat comentada per l’historiador i secretari general del sindicat CGT a Sabadell, Manuel Quesada, que durant una hora ha explicat la història de la caserna i la relació que té amb la lluita obrera a la ciutat, dos aspectes que van de la mà (més info: ‘‘Història de Sabadell’: La caserna de la Guàrdia Civil (1910-1913)‘).

Un moment de la visita teatralitzada a la caserna. Autor: A.Pujadas.
Un moment de la visita teatralitzada a la caserna. Autor: A.Pujadas.

L’actor Albert González ha interpretat el personatge de Juli Batllevell, qui va ser l’arquitecte de l’edifici i n’ha explicat les seves característiques, destacant “el pati dels tarongers de Sabadell”, en referència al gran solar que hi ha a l’interior de l’edifici.

A Quesada i a González els han acompanyat l’actor Pol Moix, que ha fet de guàrdia civil, i les actrius Alba Collado i Paula del Río, que han representat les dones de l’Obrera en un dels punts del recorregut, que ha combinat la vessant didàctica amb la teatral. Actualment la caserna de la Guàrdia Civil de Sabadell està ocupada, a l’espera que es resolgui el litigi sobre la seva propietat, després d’anys d’estar abandonada (més info: ‘Així està la caserna de la Guàrdia Civil‘).

La PAH s’instal·la a la caserna

L’assemblea de la plataforma Volem la Caserna! ha aprovat cedir un espai del recinte a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). Aquest divendres s’ha pogut veure el local que l’entitat utilitzarà com a rebost; serà des d’allà des d’on setmanalment repartiran aliments entre els qui ho demanin.

Foto portada: un moment de la visita teatralitzada a la caserna. Autor: A.Pujadas.