Foto: J.d.A

La important renovació dels ferms o dels jocs infantils, ara a l’estiu

L’Ajuntament preveu iniciar les obres de dos importants plans de xoc abans del proper estiu, després d’una llarguíssima tramitació amb problemes derivats. Així s’invertiran més de quatre milions d’euros per renovar un centenar i mig d’àrees infantils, millorar l’estat del paviment de diversos carrers i fer altres obres. 

Tots aquests treballs venen de l’anterior govern, però no es van poder fer quan tocava i l’Ajuntament va veure’s obligat a destinar els fons reservats a les obres a amortitzar deute, segons marca la llei. Amb els contractes licitats, el nou govern no ha tingut més remei que mantenir-los tot i que a compte del pressupost d’aquest any i reduint així el seu marge de maniobra(més info: ‘Unes obres no acabades condicionen les primeres inversions de Farrés‘. Tot plegat va comportar una forta polèmica entre l’actual govern i els representants de l’anterior en un ple extraordinari (més info: ‘Ofensiva del PSC contra el quatripartit‘).

Els treballs que s’han de fer són dos importants plans de xoc i algunes obres que no es van poder acabar abans del desembre de l’any passat. En concret són les següents:

  • Millora de ferms. En total s’invertiran prop de 2,2 milions d’euros.
  • Remodelació de 67 àrees de jocs infantils i les àrees de jocs d’una quinzena de places. En total 1,47 milions d’euros. El projecte global incloïa renovar més de 150 àrees però queda per més endavant el lot d’actuacions més nombrós, de 71 àrees de jocs, però més modest en inversió, 90.000 euros.
  • Projecte d’urbanització de la plaça de la Vall d’Aran, a la Plana del Pintor. Costará uns 614.000 euros.
  • Dos trams de claveguera, al carrer de Madrazo, a Cifuentes, i al carrer del Ripoll, a Covadonga. Uns 140.000 entre les dues actuacions.

Sigui com sigui els treballs s’han de fer i segons el primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert, es preveu que les obres comencin abans de l’estiu.

Foto portada: jocs infantils a la plaça de la Val d’Aran, que es renovarà en breu. Autor: J.d.A.