Foto portada: manifestació reivindicativa, aquest dissabte. Autor: David B.

Les violències sexuals centren l’acte del 25N

Aquest dissabte s’ha dut a terme l’acte central de les activitats commemoratives del Dia Internacional per a l’eliminació de les violències envers les dones, que aquest any es presenta sota l’eslògan Ei! On vas tan sola? Tu saps on està el límit. L’assetjament NO és seducció.

L’acte central s’ha iniciat amb un recorregut, a mode de manifestació reivindicativa, contra les violències masclistes que ha sortit de la plaça del Doctor Robert, seguint pel carrer de l’Advocat Cirera, plaça del Gas, carrer de Sant Feliu, carrer d’en Font, carrer de l’Escola Industrial, carrer de Gràcia i plaça del Doctor Robert.

Un cop els participants han arribat de nou a la plaça, s’ha iniciat una acció creativa a càrrec del teatre El Ciervo, on han mostrat en diverses històries gestuals, els diversos tipus de violència sexual, “algunes d’elles són manifestacions tan subtils i invisibles que necessiten de la nostra atenció per ser identificades”, han apuntat en la posterior lectura del comunicat de la regidoria de Drets Civils i la Taula de Gènere, Feminisme i LGTB.

En el mateix comunicat, asseguren que “és preocupant veure com hi ha hagut una naturalització de les violències sexuals. Considerant-les com una expressió natural del comportament humà”.

Les relacions a actes sexuals que no estan en consens o sense l’acord o permís d’una persona són violència sexual”. I han recordat que “el No és No i només el Sí és Sí. I un Sí pot canviar a un No”.

Després de la lectura del comunicat s’han posat flors de color lila amb la silueta d’un símbol femení gegant. L’acte s’ha tancat amb un minut de silenci en record en totes les persones que han patit aquest tipus de violència de gènere (més info: ‘Més de 50 dones han de tenir un telèfon d’emergència pel risc de patir violència masclista’). Les activitats programades s’extendran durant la propera setmana.

Foto portada: manifestació reivindicativa, aquest dissabte. Autor: David B.