Foto portada: un moment de l'assemblea. Autor: A.Pujadas.

L’ocupació de la caserna es prorroga de forma indefinida

  • La plataforma Volem la caserna! decideix en assemblea ocupar indefinidament l’espai.

  • Espai d’entitats, conservatori de música i menjador social, entre les propostes de futur.

La jornada d’ocupació simbòlica de la caserna de la Guàrdia Civil ha acabat amb una ocupació indefinida. Durant el dia, diferents activitats han amenitzat la reobertura d’aquest espai. L’assemblea ha decidit organitzar-se i quedar-se ja des d’aquesta nit a ocupar l’espai.

Després d’un matí i una tarda d’activitats i visites a les instal·lacions, a les 18h el pati de la caserna ha acollit la primera assemblea de la plataforma un cop ocupat l’espai. Durant la trobada, s’han debatut especialment dos aspectes: la continuïtat de l’ocupació i propostes per a la recuperació de la caserna com a espai públic.

Per unanimitat, s’ha decidit ocupar l’espai indefinidament i s’han constituït quatre grups de treball: el de seguretat, que vetllarà per mantenir l’ocupació; comunicació, que explicarà l’acció als veïns; la tècnica, que avaluarà els espais de què es disposa; i una gestora, que s’encarregarà de coordinar les activitats i les propostes de les entitats.

Propostes

Membres de diferents entitats, com les Bruixes del Nord o la PAH han mostrat el seu interès en què la caserna es converteixi en un espai d’entitats. Entre la resta de propostes, Isidre Soler, membre de l’Entesa per Sabadell, ha apostat perquè l’espai aculli el Conservatori de música municipal. Durant l’assemblea també s’ha discutit sobre el futur de la trentena de pisos que complementen el complex de la Guàrdia Civil a la ciutat, uns habitatges que requereixen d’una remodelació completa.

Programa de diumenge

La primera jornada d’ocupació ha acabat amb una plantada de gegants i una batucada. L’activitat seguirà demà al migdia, a les 12h hi ha convocada una jornada de neteja i a les 19h una nova assemblea per donar continuïtat a l’ocupació; les dues activitats estan obertes a tota la ciutadania.

Foto portada: un moment de l’assemblea. Autor: A.Pujadas.