Protesta Tanatori. Autor: David B.

Manifestació en contra del tanatori de Rambla Ibèria

La plataforma ciutadana Tanatori no i l’Associació de Veïns de Gràcia segueixen la seva creuada per evitar la construcció d’un tanatori a la Rambla d’Ibèria. Per això, aquest dimecres han organitzat una manifestació per reivindicar la seva posició.

Un centenar de persones han recorregut l’avinguda des de la Plaça del Mil·lenari fins a la cruïlla amb la carretera de Terrassa, i han tornat a l’origen. La manifestació arriba just després de saber que l’Ajuntament hagi denegat la llicència per instal·lar un tanatori i hagi demanat un informe a Mémora, l’empresa constructora, per comprovar que el projecte s’adequa al planejament urbanístic de la ciutat.

Des de la plataforma es mostren satisfets amb la decisió de l’Ajuntament “perquè frena el projecte que té Memóra per fer el tanatori”, tal com ha explicat Fabià Miró, vocal de Tanatori no, tot i que alerten que “no és un no definitiu”. “No volem abaixar la guàrdia, aquí no s’acaba la lluita”, ha remarcat Miró.

El no al tanatori

La plataforma i l’associació de veïns justifiquen la negativa al tanatori per diversos motius. Primer de tot, per la devaluació dels habitatges de la zona i per l’impacte emocional que suposaria per als veïns més pròxims el fet de viure al costat d’un tanatori, però també critiquen la seva ubicació perquè es troba enmig de diverses rutes escolars.

A banda, els veïns qüestionen la necessitat de tenir un segon tanatori a la ciutat, i que aquest sigui de titularitat privada, i es queixen de la manca d’aparcament que hi haurà a la zona si s’acaba materialitzant l’obra.

De cara al futur, la plataforma planeja seguir fent talls per “deixar-se veure”, però també té la intenció, “si arriba el moment i és necessari”, d’emprendre accions legals per a que el tanatori no es construeixi.

Foto portada: els manifestants al costat de l’edifici on es vol construir el tanatori. Autor: David B.