Futur tanatori. Autor: David B.

Moviments per obrir un nou tanatori a Sabadell

El principal grup funerari d’Espanya, Mémora, ha demanat una llicència d’obres a la Rambla d’Ibèria de Sabadell per construir un nou tanatori a la ciutat. 

Si tots els processos previs donen llum verda al projecte, el tanatori de la Rambla d’Ibèria s’ubicaria en una nau industrial, situada al número 139-141, que hauria de ser adaptada als nous usos després d’unes obres. L’Ajuntament ha confirmat que han registrat la petició de llicència, que segueix el seu curs habitual. En tot cas, si el projecte té llum verda encara trigarà bastants mesos en dur-se a la realitat.
Malgrat que l’empresa no ha volgut fer cap declaració a aquest mitjà, el projecte ve de la mà del grup Mémora, primer grup funerari de l’Estat. Té 1.200 treballadors i gestiona 125 tanatoris, 26 crematoris i 23 cementiris. És propietat del fons de pensions canadenc Ontario Teachers.

El segon tanatori de Sabadell 

Ara per ara, Sabadell té un únic tanatori, situat a la Ronda d’Orient i gestionat per la funerària Torra SA, que també gestiona en règim de concessió el crematori municipal i el cementiri, a la Salut.

Foto portada: el local on Mémora planteja obrir el segon tanatori de Sabadell, aquest divendres. Autor: David B.