Rigau IES La Serra

Rigau inaugura l’escola La Trama i l’institut La Serra

  • La consellera d’Ensenyament ha inaugurat l’escola pública La Trama, al Centre.

  • Posteriorment ha fet el mateix amb el nou institut La Serra, al barri de Can Roqueta.

A punt d’acabar un curs escolar on els dos centres ja han funcionat a ple rendiment, la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau (CiU), ha inaugurat aquest divendres l’escola La Trama, al Centre, i després l’institut La Serra, a Can Roqueta.

Rigau ha començat la visita a l’escola La Trama, que finalment ha estat inaugurada després d’una llarga rehabilitació de la Casa Bracons, al carrer de l’Estrella. Rigau ha estat acompanyada pel regidor d’Educació, Ramon Burgués, el delegat d’Ensenyament al Vallès Occidental, Lluis Baulenas, i d’altres càrrecs municipals i educatius, així com de la comunitat educativa de l’escola.

Així Rigau ha visitat les dependències del centre i un cop al gimnàs, on s’ha fet l’acte més formal, ha assegurat que  “no hi ha cap mestre que pugui fer de mestre si no estima els nens, no hi ha cap polític que no pugui ser-ho si no estima les noves generacions, us estimem per com sou vosaltres i pel talent que teniu dins”. Rigau ha destacat la història de Malala Yousafzai, una activista i estudiant atacada per anar a l’escola. L’escola La Trama té prop de 350 alumnes matriculats entre P3 i sisè de primària. Té tres edificis, un per a l’alumnat d’infantil, un dels de primària i un tercer pels espais complementaris. Rigau ha destacat la tenacitat del govern local, especialment del regidor d’Educació, Ramon Burgués (PSC) per rehabilitar l’edifici i fer una escola pública de nova creació al centre de la ciutat.

Inauguració de l'escola La Trama, aquest divendres. Autor: J.d.A.
Inauguració de l’escola La Trama, aquest divendres. Autor: J.d.A.

A continuació, la consellera ha visitat Can Roqueta on aquest curs ha començat a caminar l’institut La Serra, de nova creació però ubicat dins les instal·lacions de l’escola Agnès Armengol. Aquest centre de secundària aplega l’alumnat del districte setè, la majoria provinent de les escoles públiques Joan Montllor (Torre-romeu), Juan Ramon Jiménez (Poblenou) i la pròpia Agnès Armengol. Aquest any ha tingut els seus primers 38 alumnes de primer de secundària. Rigau ha explicat que és important tenir el títol d’ESO i ha demanat als estudiants que aprenguin “tres paraules fonamentals que són donar les gràcies, saber demanar amb un si us plau i saber demanar perdó quan un s’equivoca”. L’institut ha adaptat el currículum, ha implementat tutories i altres activitats de teatre i coral.

Foto portada: visita a l’institut La Serra. Autor: Generalitat de Catalunya / cedida.