Anar a la presó per les retallades?

  • Es presenta a Sabadell la Iniciativa Penal Popular.

  • Volen denunciar als tribunals les conseqüències de les retallades sanitàries.

Aquest divendres, a les 19.30 hores, l’entitat Dempeus per la Sanitat Pública presenta a Sabadell la Iniciativa Penal Popular, una campanya per recollir signatures i jutjar per la via penal els responsables de les retallades sanitàries.

El responsable de l’entitat, Antoni Barberà, explicarà al casal com omplir els formularis per defensar el dret a la sanitat i dur als tribunals els responsables polítics de les retallades en salut. L’entitat Dempeus per la Sanitat Pública ha iniciat una recollida de signatures per intentar jutjar per la via penal els responsables de les retallades en l’àmbit sanitari. Començaran donant suport a la querella d’una dona de Girona que va morir el passat mes de setembre després de passar per quatre hospitals diferents.

La xerrada del casal Pere Quart no serà l’última a la ciutat, ja que la Plataforma en Defensa de la Salut Pública al Vallès en farà una altra sobre les retallades a la salut el proper divendres 23 a Ca n’Oriac, a més d’altres mobilitzacions.

Suport d’ICV i EUiA

Algunes formacions polítiques de la ciutat han mostrat el seu suport a la IPP. Iniciativa per Catalunya Verds s’implica en la recollida de signatures per la IPP i en la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Vallès, formada per partits, sindicats, entitats veinals i altres professionals i usuaris. ICV assegura:

Cal dur als tribunals qui està provocant aquest deteriorament del sistema públic de salut; a qui està jugant amb la salut i el futur de les persones”.

També dóna suport a la mobilització Esquerra Unida i Alternativa a Sabadell. El regidor de la formació, Juan Migual Mena, assegura:

La IPP es basa en l’article 542 del Codi Penal, que castiga amb penes d’inhabilitació de fins a quatre anys a l’autoritat que, essent conscient, impedeixi a una persona exercir els seus drets reconeguts per la Constitució. I això és el que està passant”.

Decàleg per la Sanitat Pública

La IPP es basa en un decàleg, que podeu consultar de forma completa a la web de la iniciativa, però que de forma resumida és el següent:

1.- Es volen fer rics a costa de la nostra salut! Posen el negoci pel damunt de la salut i la sanitat pública.

2.- Amb tantes regressions socials en faran perdre la salut. Allò que anomenen retallades són agressions als drets de la ciutadania en tots els àmbits de la vida.

3.- Hi ha responsables polítics i empresarials, amb noms i cognoms, que han de donar la cara davant la ciutadania i davant els Tribunals.

4.- És necessari i és legítim que la immensa majoria ens defensem. Les persones més fràgils i afeblides són qui reben les pitjors conseqüències.

5.- No són retallades. Són violacions dels drets humans i socials, i crims contra la humanitat. Són conscients que amb les seves decisions estan creant patiment i malaltia.

6.- Ataquen la sanitat, ataquen les condicions de vida, ataquen les persones, ataquen la societat i el país. I ho fan amb coneixement i impunitat.

7.- Fora corruptes i malfactors de la nostra sanitat pública. Cal desmantellar  els seus negocis bruts i les seves trames.

8.- Amb la nostra salut no s’hi juga. Ni un pas enrere! Sanitat pública, universal equitativa, integral i de qualitat, sense cap nou co/Re/pagament ni tiquet moderador… !! És una conquesta social històrica a la que mai renunciarem.

9.- El Govern agredeix els nostres drets, incompleix les lleis i vulnera la dignitat humana.

10.- Volem que la justícia es pronunciï també davant la gravetat d’ aquests fets.