Joan Berlanga. Autor: David B.

Sabadell guanyarà una línia de P3 i sis de primer d’ESO el curs 2018-2019

Sabadell guanyarà una línia de P3 al curs 2018-2019, segons ha planificat el departament d’Ensenyament de la Generalitat i ha comunicat aquest matí l’Ajuntament. 

La ciutat passarà de 58 a 59 línies de P3. Les línies s’han d’acabar de concretar a partir de la preinscripció però de moment se sap que l’escola Samuntada, a la Creu Alta, passarà d’una línia a dues línies. Per contra, l’escola Virolet, a Can Llong, passarà de dues línies a una línia.

Des de 2015, s’han augmentat els grups de P3 a Sabadell malgrat que hi ha hagut caiguda demogràfica. El 96 per cent de les famílies van entrar a la primera opció escollida el curs 2017-2018, “nivells altíssims de respecte a la decisió de les famílies”, ha dit el tinent d’alcalde d’Educació, Joan Berlanga.

Sis nous grups a 1r d’ESO

A primer d’ESO es creix en sis grups l’any vinent. Des de l’any 2015 ho ha fet 9 grups. A primer de secundària sí que hi ha, però, un augment demogràfic. En aquest sentit, la Generalitat farà un nou institut a les antigues instal·lacions de l’IES Arraona, al barri de Ca n’Oriac, que tindrà dues línies.

La pública avança, segons Berlanga

Berlanga assegura que des de 2015 “l’escola pública ha guanyat pes” perquè s’ha crescut en línies i s’ha reduit el número d’alumnes per classe tant a primària com a secundària.

Campanya per l’escola de proximitat

L’Ajuntament ha posat en marxa una campanya recentment per posar en valor l’escola de proximitat. “És teva, és propera, és de qualitat: en aquest eslògan es ressumeix tot el que volem posar en valor. Sabadell és una ciutat de barris i el barri és la unitat de convivència bàsica. L’escola de barri és el cor i el futur de la ciutat”, ha assegurat Berlanga.

Foto portada: Berlanga, aquest matí. Autor: David B.