El meteoròleg Alfred Rodríguez Picó, estrella de les conferències de la Companyia d’Aigües

El cicle de conferències Aigua i Món de la Companyia d’Aigües Sabadell torna aquest any amb quatre conferències després d’una exitosa primera edició l’any passat. Aquesta segona edició tractarà sobre la importància de l’aigua per a les persones des de diferents punts de vista com la nutrició o l’activitat física.

Les conferències començaran el 22 de febrer amb Julio Basulto, “un dels nutricionistes i dietistes més importants del país”, segons el president de la Companyia d’Aigües, Enric Blasco. Basulto enfocarà la seva ponència en la importància que té l’aigua en la nutrició.

Més endavant impartirà una xerrada el portaveu de la Fundació Vicente Ferrer, Lancy Dodem, que parlarà de com la falta d’aigua afecta a les persones i als territoris; serà el 12 d’abril. Blasco ha destacat la figura de Dodem, que ha “treballat perquè el seu país, l’Índia, pugui tenir un accés universal a l’aigua com tenim a Sabadell, a Catalunya i al conjunt de l’Estat”.

La tercera xerrada la farà l’esportista sabadellenc Miquel Blanchart el 10 de maig. Blanchart parlarà de la relació entre l’aigua i l’activitat física, “des del punt de vista de la importància de la hidratació en l’esport d’elit i exigents com fa el Miquel”, segons Enric Blasco.

Com ja va passar l’any passat amb Francesc Mauri, aquest any també tancarà el cicle de conferències un meteoròleg; aquest cop serà Alfred Rodríguez Picó, qui ha estat home del temps de TV3. La conferència de Picó serà el 14 de juny i parlarà de com les precipitacions afecten la vida humana.

Totes les sessions, en dijous, es faran a les 18 hores a la seu de la Companyia d’Aigües al carrer de la Concepció. L’assistència és gratuïta però caldrà inscriure’s prèviament enviant un correu a fundacio@cassa.es. Qui no hi pugui assistir, podrà recuperar totes les conferències en el canal de YouTube de l’empresa.

Bona valoració de la primera edició

En la presentació del cicle de conferències, Enric Blasco ha fet una valoració molt positiva de la primera edició de l’Aigua i Món, que va assolir uns 400 assistents. Blasco ha destacat “la plena ocupació de l’any passat” i ha assegurat que l’objectiu d’aquest any és “mantenir la qualitat dels ponents”.

Foto portada: Joan Cristià, director general de CASSA, i Enric Blasco. Autor: A. Pujadas.