Un altre local que encara té activitat. Autor: ACN.

Els veïns de Gràcia s’oposen a que es mantinguin oberts alguns locals de la ZH

Els veïns del barri de Gràcia de Sabadell s’oposen a que es mantinguin oberts alguns locals d’oci a la Zona Hermètica com han demanat els propietaris dels pocs establiments que es mantenen amb vida en aquest espai.

Joan Vives, membre de l’Agrupació de Veïns de Gràcia, ha explicat que fa molts anys que estan “patint una situació molt dolenta” amb soroll, problemes per dormir i episodis d’inseguretat. En aquesta línia adverteix que volen “descansar i viure tranquil·lament”.

Per tot plegat exigeixen que es compleixi el Pla especial d’usos aprovat l’any 2006 i que es tanquin tots els locals sense excepció alguna. Així mateix indica que tot i que en els darrers mesos s’ha reduït notablement l’activitat, encara s’han viscut episodis desagradables relacionats amb el públic que acudeix a determinats locals. “Pot ser que en quedi només un però que el que quedi provoqui repercussions molt negatives”, adverteix Vives. Actualment es mantenen operatius cinc establiments.

“Sabem que queden pocs locals i que l’activitat ha minvat molt”, assegura Jordi Vives, que adverteix que el que els veïns volen és que “es compleixi el que es va aprovar, que s’acabi d’executar el Pla i que tanquin tots”.

En aquesta línia assenyala que volen “descansar i viure tranquil·lament”, de manera que puguin passejar pels carrers del barri a qualsevol hora sense trobar-se amb problemes de convivència nocturna, soroll, inseguretat o incivisme.

Vives assenyala que encara que quedin pocs establiments oberts, fins fa pocs dies alguns ciutadans han viscut una situació molt tensa a causa de l’activitat d’un dels darrers locals que ha tancat. “Els veïns del voltant del bar Lemon ho han passat molt malament”, comenta el representant dels afectats que assenyala que si només queda una discoteca però “les repercussions són negatives”, no en volen cap.

Foto portada: un dels locals oberts. Autor: ACN.