El Torrent de Colobrers, destrossat per la pluja un any després de reobrir

  • El camí del Torrent de Colobrers va reobrir l’octubre de l’any passat després d’un aiguat d’estiu. 
  • Ara la pluja de la setmana passada l’ha deixat inservible de nou. 

El torrent de Colobrers romandrà tancat fins a nova ordre perquè, després dels torrents descarregats en les darreres setmanes, el camí ja no és segur. Les pluges han arrossegat quatre ponts de fusta i s’han produït diverses esllavissades en alguns trams de l’itinerari. El punt d’accés que ha quedat col·lapsat és el de Can Pagès.

El torrent de Colobrers, també conegut com la Tosca, i l’accés a l’Horta de Can Bages (per la banda del gual) romandran tancats indefinidament a causa dels episodis de pluja que ha viscut tota la comarca els últims dies. En el cas de Colobrers, s’han tallat tots els accessos perquè el camí no compleix les garanties de seguretat. No obstant això, ja s’està treballant per avaluar els danys i les consegüents reparacions sense degradar el valor natural de l’espai. L’Ajuntament, però, parla de mesos tancat.

Tempesta d’estiu

Fa un any, a l’estiu de 2018, el Torrent de Colobrers va patir un fort aiguat, i va quedar destrossat. Després de diverses setmanes de feina, va reobrir a l’octubre. Ara caldrà refer la feina de nou. Aquest mateix juliol va quedar tancat durant 48 hores per danys després d’un aiguat. Ara però els danys són majors.

Altres danys

Les conseqüències de les fortes pluges no acaben aquí. L’aigua també ha provocat múltiples esllavissades a diferents punts del camí del riu Ripoll: al tram de camí de davant la Clota, a la font dels Degotalls i sota el pont de Castellar. De moment no se sap quan s’acabaran les feines de restauració que ja estan actuant en els punts afectats, però no es permetrà el pas a ningú fins que el camí ja sigui segur.

Foto portada: el Torrent de Colobrers. Autor: Ajuntament / cedida.