Alumnes de Sabadell converteixen armilles salvavides en bolquers reutilitzables per a refugiats

INFANTUM és el projecte que donarà un nou ús a les armilles salvavides que s’acumulen a l’illa de Lesbos (Grècia), amb les quals es dissenyaran uns bolquers reutilitzables per a infants refugiats. Alice Albiere i Maria Hernando, alumnes del Grau en Disseny de l’ESDI de Sabadell, són les guanyadores del Concurs social d’idees. El seu projecte pretén normalitzar i dignificar els primers anys de vida dels nadons que viuen als camps.

Maria Hernando i Alice Albieri, alumnes de tercer curs del Grau en Disseny de l’Escola Superior de Disseny (ESDi) de Sabadell, han guanyat el concurs social d’idees, organitzat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El projecte guanyador “INFANTUM” consisteix en uns bolquers reutilitzables per a nadons refugiats, fets amb els materials reciclats de les armilles salvavides. Pretén donar un nou ús a les armilles que s’acumulen a Lesbos, illa grega situada prop de la costa de Turquia.

“Teníem clar que volíem ajudar a la comunitat de refugiats i que no només volíem fer alguna cosa que els ajudés econòmicament, sinó també que els ajudés a millorar el seu dia a dia”, destaca Maria Hernando.

Tot i això, la creació dels bolquers no va ser una tasca fàcil, Albieri reconeix que “va ser un procés una mica difícil per adonar-nos i acceptar la realitat que estan vivint aquestes persones”. Prèviament van realitzar un procés d’investigació per conèixer quina és la situació i les necessitats dins del camp i quins són els col·lectius més vulnerables i nombrosos. Van concloure que els col·lectius més vulnerables són les famílies amb fills nounats que viuen amb condicions denigrants.

Objectius d’INFANTUM

Els principals objectius del projecte han estat trobar una solució a la problemàtica dels residus produïts per les armilles salvavides i les llanxes pneumàtiques de l’illa i ajudar de manera econòmica als refugiats mitjançant un projecte que ells mateixos puguin fabricar i comercialitzat des d’allà. Les alumnes tenien clar que havien de dissenyar un producte sostenible i de llarga durada, que es pogués fabricar de forma local a l’illa, i que a la vegada ajudi a normalitzar i dignificar els primers anys de vida dels nadons refugiats.

Foto portada: armilles salvavides acumulades a Lesbos.

Comments are closed.