Espai records. Autor: David B.

Els vinils continuen sonant a Espai Records

La música ens acompanya en molts moments al llarg del dia i actualment és possible escoltar-la en diferents suports; un d’ells, el vinil. Tot i que aquesta és una paraula que ja no s’escolta gaire, igual que casset, CD o elapé (LP), els discs de música tenen tot un nínxol de mercat darrere. La botiga Espai Records ven una mitjana entre 1.000 i 1.500 volums al mes i aquest cap de setmana ha celebrat els cinc anys del seu naixement i també creixement. No serà la via més recurrent ni tampoc la més pràctica, però sí que és una de les més formes més fidels per apreciar el talent d’un determinat artista.

La botiga Espai Records va néixer de l’absència d’establiments que venguessin vinils a Sabadell. Un dels seus propietaris, Francesc Puig, assenyala que qui volia escoltar música “a la antiga usanza” cinc anys enrere, havia d’anar a Barcelona. Per això es va unir al seu company Xavier Alabern i entre els dos socis van aixecar la persiana d’una de les poques botigues d’aquest tipus que hi ha a la ciutat.

Botiga de vinils Espai Records. Autora: Lucia Marin
Botiga de vinils Espai Records. Autora: Lucia Marin

El que va començar amb un parell d’estanteries, ha acabat amb un local recobert de vinils: actualment n’hi ha més de 10.000. En aquest sentit, els diferents gèneres que abasta (rock and roll, rock clàssic, punk, heavy metal, jazz, soul, funk i música llatina) han anat farcint-se de cada cop més artistes i volums: Amy Winehouse, Aretha Franklin, Sam Cooke, The Supremes, Pink Floyd, etc. Tot i això, el rock clàssic dels anys 90 és el que té més demanda.

“Cada vegada anem a més: hi ha més interès de la gent pel vinil. Té un format molt bonic, un punt de melancolia també i el so és molt diferent de tot això digital. És una altra manera molt diferent d’escoltar la música”, assegura Puig.

Puig no té cap dubte a l’hora d’assenyalar el motiu pel qual encara hi ha qui escolta música amb tocadiscs: per la qualitat sonora que ofereix. Tot i que es necessita un aparell reproductor, un amplificador i uns altaveus, el resultat convenç als oients. De fet, no només als qui han crescut amb aquesta relíquia i estan acostumats a utilitzar-la, sinó també als més joves. El client més jove que ha passat per Espai Records tenia 10 anys i va ser ell qui li va demanar al seu pare que volia un disc, tal com explica Puig.

Cinc anys de menys a més

L’Espai Records va organitzar una petita celebració just a les portes de la botiga (al carrer Joan Maragall, a tocar de la plaça del Gas) aquest dissabte per commemorar els seus cinc anys. Puig confia en assolir una altra maneta l’any 2027 i de moment va per bon camí. Els dos socis se senten satisfets amb l’aposta que fan fer l’any 2017 i l’avaluació d’aquesta trajectòria és bona.

Més informació:

Foto portada: Alabern i Puig, aquest dijous a la botiga de vinils Espai Records. Autora: David B.

Comments are closed.