Dues voluntàries elaborant els pelmeni del menú solidari de l'Amanidor. Autor: cedida.

CIPO recapta 700 euros per ajudar a persones amb discapacitat a Ucraïna

La setmana solidària amb Ucraïna organitzada per la CIPO va recaptar 715 euros per ajudar a persones amb discapacitat a Ucraïna. La iniciativa del grup sabadellenc consistia en la venda de menús al seu restaurant inaugurat fa un mes, L’Amanidor. La recaptació es donarà íntegrament a una campanya de l’associació Plena Inclusión, que col·labora amb una plataforma ucraïnesa que engloba més d’un centenar d’entitats locals que assisteixen persones amb discapacitat i les seves famílies, anomenada VGO Coalition. 

Segons dades d’Inlcusion Europe, hi ha al voltant de 261.000 persones amb discapacitat intel·lectual a Ucraïna. La donació representa la meitat de la recaptació obtinguda amb la venda de menús solidaris des del 28 de març al’1 d’abril. El menú consistia en plats típics ucraïnesos a un preu de 10 euros. Segons dades proporcionades per la CIPO, s’han venut un total de 105 menús solidaris, tant per consumir a L’Amanidor, com per emportar i entregar a domicili. 

“La resposta ha estat força positiva. Tenint en compte que L’Amanidor fa poc més d’un mes que va obrir les portes, la ciutadania s’ha bolcat en la iniciativa”, valora director de CIPO, Xavier Martínez

L’import total de la donació inclou també una donació especial de 160 € per part de Coral Violes, així com la meitat dels diners recaptats amb la venda dels productes d’artesania elaborats pels usuaris i usuàries del Centre Ocupacional de CIPO. Les donacions serviran, segons l’entitat, per comprar menjar, aigua, medicaments, productes d’higiene i qualsevol altre necessitat urgent. A més, els diners també s’utilitzaran per cobrir l’assistència personal i altres formes de suport comunitàries a persones amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies.

El menú solidari oferia un tast de plats típics ucraïnesos. Com a primer plat, L’Amanidor proposava una sopa amb remolatxa com a ingredient principal (borsch), i com a segon unes empanades farcides de carn (pelmeni). Finalment de postres, el restaurant oferia uns pancakes, anomenats oladushki.

Foto portada: dues voluntàries elaborant els pelmeni del menú solidari de l’Amanidor. Autor: cedida.

Els comentaris estan tancats