Foto portada: una de les tendes desmuntades per Salut. Autor: cedida

Arxivada la denúncia per la construcció de l’hospital temporal

El jutjat d’instrucció número 3 de Sabadell ha arxivat la investigació per la construcció de l’hospital de campanya de la ciutat. Un advocat va denunciar el president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de Salut, Alba Vergés, per suposadament frenar la construcció de l’hospital per part dels militars a la pista coberta d’atletisme (més info: ‘Denuncien el presumpte bloqueig de l’hospital temporal‘). 

Després de demanar informació tant a l’exèrcit com a la Generalitat, el jutge arriba a la conclusió que no hi va haver cap paralització i que la col·laboració entre les dues institucions va ser correcta.

Així, explica que va ser la conselleria de Salut qui va demanar al ministeri de Defensa que l’ajudés a construir l’hospital el 29 de març de 2020. També va ser el departament qui va decidir inicialment fer servir tendes de campanya militars per fer habitacions, mentre que l’exèrcit proposava com alternativa instal·lar panells prefabricats. Un cop es van instal·lar dues tendes per fer un simulacre de la situació, el departament va decidir que era millor l’opció proposada per l’exèrcit, perquè permetia major visibilitat per part del personal sanitari, evitava la claustrofòbia dels pacients més grans i facilitava la higienització de la instal·lació. Aquest petit canvi, diu el magistrat, no va endarrerir ni un dia el calendari previst de construcció del centre. Per tot això, el jutge arxiva la causa, arxivament que es pot recórrer.

Acabat el 10 d’abril

L’hospital temporal havia d’estar acabat el 10 d’abril, segons el calendari que es va fer públic, i va estar acabat per aquesta data. No obstant, fins ara no ha hagut de ser activat a causa de la davallada d’hospitalitzats per Covid-19.

Foto portada: una de les tendes desmuntades per Salut. Autor: cedida