Foto portada: Pellicer i els sis investigats aquest dilluns, a les portes dels Jutjats de Sabadell. Autor: J.d.A.

L’Audiència Nacional amplia l’Operació Judes i cita a declarar sis persones més

L’Audiència Nacional amplia la causa del 23-S, o Operació Judes, i cita a declarar sis noves persones el proper 30 de juny als jutjats de Sabadell i Mollet. El tribunal especial els acusa de pertinença a organització terrorista com a la resta de detinguts el passat 23 de setembre, en llibertat amb càrrecs des de finals d’any.

El 23 de setembre la Guàrdia Civil va detenir dos sabadellencs, Xavi Duch i Jordi Ros. Se’ls acusa de pertinença a organització terrorista o conspiració per estralls, juntament amb una desena de persones més, tots ells vinculats a diversos Comitès de Defensa de la República del Vallès Occidental. Aquell dia van retenir dos sabadellencs més, David Budria i Clara Borrego. Els agents els van interrogar. Però no se’ls va detenir ni van declarar davant dels tribunals. Ho hauran de fer més de nou mesos després, el proper 30 de juny. A més dels dos sabadellencs, la peça s’amplia i es demana la declaració de quatre persones més, de Sentmenat i Mollet.

Segons ha explicat Xavi Pellicer, del col·lectiu Alerta Solidària, les defenses no han pogut accedir a l’escrit de fiscalia i denuncia “indefensió jurídica”. Però de la lectura dels nous toms de la investigació, es deriva que se’ls cita a declarar per haver participat en protestes contra la sentència del procés o per tenir vincles personals amb alguns dels detinguts. “La fiscalia i per tant el govern de l’estat espanyol segueix qualificant de terrorisme qualsevol acte de dissidència”, ha lementat Pellicer, tot anunciat que aquest mateix vespre hi haurà concentracions en solidaritat amb els investigats a Sabadell, Mollet o Sentmenat. També hi haurà concentracios a les portes dels jutjats el proper 30 de juny.

L'advocat sabadellenc Xavier Pellicer, aquesta tarda. Autor: J.d.A.
L’advocat sabadellenc Xavier Pellicer, aquesta tarda. Autor: J.d.A.

Els investigats no s’hauran de desplaçar a Madrid per declarar sinó que ho faran en els jutjats de la seva àrea de residència de forma telemàtica. “Fa nou mesos el David i la Clava van veure com els llençaven la porta a cops de martell; almenys ara els han citat i hi ha una certa cura per les formes malgrat que el fons se segueixen demanant penes que poden comportar molts anys de presó”, ha insistit Pellicer.

Més informació: 

El jutge envia a presó els set CDR acusats de terrorisme

Foto portada: Pellicer i els sis investigats aquest dilluns, a les portes dels Jutjats de Sabadell. Autor: J.d.A.