Elgio. Autor: David B.

Sis mesos de presó per al raper Elgio per enaltiment dels Grapo

El Tribunal Suprem ha confirmat la sentència de l’Audiència Nacional que va condemnar a sis mesos de presó a una dotzena de persones vinculades al col·lectiu de rapers La Insurgencia per un delicte d’enaltiment de terrorisme. Entre els condemnats hi ha el sabadellenc Àlex Nicolaev, més conegut com ‘Elgio‘. 

La sentència de la sala II conforma un delicte d’enaltiment del terrorisme per enaltir l’extinta organització terrorista Grapo i als seus integrants. Els magistrats consideren que les lletres no són una “crítica, ni una opinió, ni un ús democràtic de les xarxes socials” sinó que al contrari busquen “reforçar l’ideari de qui va dur a terme actes terroristes pel seu enaltiment”.

L’alt tribunal rebutja els recursos dels condemnats i assegura que les lletres de les cançons no són una “expressió de coincidència o discrepància amb objectius polítics o crítica social” sinó que “es tracta d’una difusió de missatges que justifiquen la violència i expressen simpatia davant l’eliminació física del dissident, incitant a la violència mitjançant el recordatori de persones relacionades amb activitats terroristes i enaltint conductes que han causat un dany greu al país i a moltes víctimes del terrorisme”.

Un dels cinc magistrats, vot particular

La sentència ha tingut un vot particular, del magistrat Andrés Palomo, qui considera que caldria l’absolució perquè no s’ha acreditat una “efectiva incitació a la comissió d’actes terroristes encara que sigui de forma indirecta”.

De dos anys i un dia a sis mesos de presó

La primera condemna va ser de dos anys i un dia de presó per a Elgio, el que implicava la seva entrada a la presó. Després la Sala d’Apel·lació de l’Audiència Nacional va rebaixar la sentència a sis mesos de presó. És el mateix que ha corroborat ara el Tribunal Suprem.

Elgio evitarà la presó

Hasél, Valtonyc i Elgio es veuen com a “caps de turc” de l’Estat

El raper de Sabadell Elgio, condemnat a dos anys de presó per enaltiment del terrorisme

Foto portada: Elgio, en una roda de premsa. Autor: David B.