Aparcament Passeig SABA

El TSJC tomba el contenciós de SABA i facilita unificar els dos grans aparcaments del Centre

  • El TSJC deslliura el consistori d’indemnitzar a SABA per perdre una entrada al pàrquing de la plaça del doctor Robert des de les obres dels FGC. 
  • L’Ajuntament es compromet a planificar la unificació dels dos aparcaments de la zona abans de l’estiu. 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha desestimat el contenciós presentat per l’empresa SABA contra l’Ajuntament per la pèrdua d’una entrada a l’aparcament de la plaça del doctor Robert des de l’inici de les obres per construir l’estació Sabadell Plaça Major dels FGC al Passeig de la plaça Major. Segons el consistori, amb aquesta sentència es facilita la unificació dels aparcaments soterrats del Centre. 

A l’aparcament de la plaça del doctor Robert, amb entrada per la Casa Duran i sortida pel carrer del Sol, cal sumar-hi el nou sota el Passeig, que va comprar el consistori a finals de l’any 2019 (4,8 milions) i que encara s’ha d’adequar. L’Ajuntament unificarà els dos espais amb entrades i sortides conjuntes i licitarà un únic contracte. S’entrarà i se sortirà pel Passeig Manresa, per la gran rampa (abandonada) que es va construir fa uns anys. El consistori es compromet a reduir-ne l’amplada i també a integrar-la millor cobrint-la amb vegetació.

Aparcament soterrat del Passeig. Autor: David B.
Entrada del futur aparcament soterrat del Passeig. Autor: David B.

Ara els serveis tècnics redactaran el projecte previ del futur aparcament, i es comprometen a tenir llest tant el plec de condicions com l’avantprojecte abans de l’estiu. Llavors les empreses interessades en gestionar el macroaparcament podran presentar les seves propostes.

Segons informa el consistori, el TSJC considera que l’Ajuntament no ha de rescabalar res a SABA per haver perdut una entrada a l’aparcament. Demanaven fins a sis milions d’euros per les pèrdues acumulades. Però el TSJC insisteix que l’actuació depenia de la Generalitat, qui va perllongar la xarxa dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) entre 2008 i 2017. No va ser decisió municipal tancar l’accés, i tampoc SABA va al·legar en aquell moment. L’empresa va presentar el contenciós el passat mandat, quan feia vuit anys que s’havia decidit tancar l’accés del Passeig de la plaça Major. Ara poden recórrer davant el Tribunal Suprem mitjançant un recurs de cassació.

Més informació: 

Compra pàrquing per Nadal

Saba inicia un litigi per l’aparcament de la plaça doctor Robert

Foto portada: sortida de l’actual aparcament, al carrer del Sol. Autor: David B.