Vi del Vallès

Presentat el projecte ‘Vins del Vallès Occidental’

Vins del Vallès Occidental és la proposta del Consorci de Turisme del Vallès Occidental per aglutinar les diferents iniciatives de cultiu de vinya i de producció de vi de la comarca i donar-los-hi projecció.

Sota aquest distintiu hi ha vins del territori, produïts amb raïm cultivat a la zona i on s’utilitzen, majoritàriament, varietats autòctones, ja que durant molts anys el Vallès ha estat terra de vinya. Alguns dels vins elaborats a la comarca són l’Arraona, de Sabadell, el 5 Quarteres, el Joc de 9’s o el Martialis.

L’acte, presentat per la periodista Tana Collados, s’ha fet a la Casa Duran amb la participació de Maties Serracant, alcalde de la ciutat, Miquel Sàmper, president del Consorci de Turisme, Marisol Martínez, tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Participació, i Joan Berlanga, regidor responsable de l’àrea de Drets de la Ciutadania i Promoció Econòmica.
Serracant ha destacat la importància del turisme de proximitat i de tenir uns vins de qualitat per ser la “identitat territorial del Vallès”, mentre que Sàmper ha remarcat que “aquests productes han de tirar endavant i per fer-ho només falta voluntat i decisió i que totes les administracions siguin capaces d’ajudar”.

Per la seva banda, Martínez, que també és vicepresidenta del Consorci de Turisme, ha dit que “Sabadell és vi, vinya i molt més”, i Joan Berlanga ha parlat del model de consum pel que s’ha d’adoptar per “avançar cap a una escala més humana i més pròxima”.

Experiència en primera persona

En la presentació, els responsables de diferents projectes vitivinícoles han pres la paraula per donar a conèixer la seva experiència en el cultiu de la vinya. D’aquesta manera, s’ha pogut sentir a Xavier Marrot, del Celler de Can Morral del Molí, Esteve Esteve, de Ca l’Esteve, Adrià Garriga, de la Masia La Muntada, i Iñigo Haughey, membre de la cooperativa l’Olivera, que gestiona el projecte Arraona i també dóna suport a La Muntada.

Els vins del Vallès
Els vins del Vallès

Tots ells han parlat de la viabilitat dels projectes, el tipus de cultiu i model productiu que segueixen, els reptes i les dificultats que tenen com a viticultors i de com donar importància als productes de la comarca. En acabar els parlaments, hi ha hagut una degustació dels vins presentats.

Foto portada: un moment de la presentació, a la Casa Duran. Autor: David B.