Foto portada: una residència. Autor: Tercer Sector (www.tercersector.cat).

Brot de sarna a la residència pública de Sant Llorenç Savall

Segons informa l’ACN, una vintena de treballadors i una altra vintena d’usuaris d’una residència pública de Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental) han estat infectats per un brot de sarna, d’origen encara desconegut, que va ser diagnosticat el 13 de novembre passat.

Els afectats ja han rebut la primera fase del tractament i entre aquest dimarts i aquest dimecres rebran la darrera fase. La resta de treballadors i interns han rebut el tractament preventiu, mentre que ja s’han pres les mesures profilàctiques per eradicar e brot. Una empresa especialitzada va netejar divendres totes les habitacions i zones comunes de la residència geriàtrica.
Fonts del Departament d’Afers Socials han indicat que van tenir coneixement del diagnòstic del brot de sarna el 13 de novembre passat i que van passar la informació al servei d’epidemiologia de Salut Pública, que va activar els protocols corresponents. Tan bon punt s’hagi finalitzat l’atenció directa als afectats i l’erradicació de la infecció s’hagi completat, s’estudiarà quin ha estat el possible origen del brot.

La residència té una capacitat per a 180 persones i va ser reformada, amb una inversió de més de cinc milions fa 10 anys.

Foto portada: una residència. Autor: Tercer Sector (www.tercersector.cat).