Foto portada: el carrer d'Alfons XIII, ara carrer de l'U d'octubre. Autor: ACN.

Sant Quirze inaugura el carrer de l’U d’Octubre

Sant Quirze deixa aquest dilluns de tenir el carrer d’Alfons XIII i passarà a tenir el carrer de l’U d’Octubre. El canvi s’executarà amb un acte públic (20.30 hores), on es descobrirà la nova placa. La modificació es va aprovar el passat 26 d’abril en sessió del ple. 

El mateix dia es debatia a Sabadell canviar la plaça d’Espanya per la plaça de l’1 d’octubre. A Sabadell el canvi no va tenir la llum verda del ple, que el va rebutjar àmpliament. Només va tenir el vot a favor de CiU i dos regidors no adscrits. No obstant, hi haurà segona part del debat, ja que ERC ja va anunciar que proposarà dedicar un espai al nomenclàtor de Sabadell a l’1 d’octubre. Aquesta moció, no lligada a suprimir la plaça d’Espanya, té moltes més opcions de tenir èxit, si finalment arriba al ple del mes de maig.
Tornant a Sant Quirze, el canvi és la conseqüència d’un procés participatiu amb 400 propostes de noms per ubicar al carrer d’Alfons XIII, el rei de la família Borbó que es va exiliar amb la proclamació de la Segona República, el 14 d’abril de 1931. La consulta va tenir 562 participants. El carrer de l’U d’Octubre va tenir 249 vots (45 per cent), imposant-se al carrer de la República Catalana i al de la Llibertat. Aixi mateix, també es canvien de nom dues sales de la Patronal. La Sala Històrica de la Patronal ara serà Sala Josep Brossa. I la Sala Nova de la Patronal serà la Sala Salut Pastor.

Foto portada: el carrer d’Alfons XIII, ara carrer de l’U d’octubre. Autor: ACN.