La història del bar La Alpujarra escriu les seves darreres línies aquests dies. I és que aquest establiment, que s’ha convertit en una institució al barri dels Merinals durant gairebé mig segle i un d’aquells bars de barri de tota la vida, tancarà abans que acabi el mes. La família que el regentava ha decidit jubilar-se i no hi ha prevista continuïtat.
Els fundadors del bar, provinent de La Alpujarra granadina, van decidir mantenir el vincle amb la seva terra posant-li el nom. És el bar més antic dels Merinals. Va obrir l’any 1976, al carrer La Palma, llavors gairebé un descampat on els carrers s’enfangaven a la més mínima pluja.
Durant cinc dècades el bar s’ha guanyat l’estima i el bon nom del barri, a costa de moltes i moltes hores de servei i d’una bona cuina casolana. Racions, morros i braves de les de sempre, de les d’abans de la moda de la patata congelada. Ara estava gestionat per la segona generació familiar, encapçalada per l’Antonio Gómez, un dels fills dels fundador. Però ara es jubila. I no hi ha relleu sobre la taula, malgrat que no descarten un traspàs d’última hora.
Sigui com sigui, cinc dècades més tard, el bar La Alpujarra tal com l’hem conegut abaixarà la persiana d’aquí a 10 dies: el diumenge 29 de juny.
Informació relacionada:
Foto portada: L’Alpujarra, una institució als Merinals, amb l’Antonio Goméz, darrera de la barra. Autor: David Jiménez.