Comerç de Sabadell

Accions comercials abans del ‘boom’ de Sant Pau de Riu-sec

  • El comerç local executa un nou pla d’acció per promoure les compres a la trama urbana.

  • Volen implantar una marca a nivell de ciutat. Hi haurà fires i accions de carrer.

Tot i que ja estan en funcionament algunes grans superfícies des de fa mesos, l’obertura d’Ikea a Sant Pau de Riu-sec serà el veritable tret de sortida a aquesta nova àrea comercial a la perifèria de la ciutat. Un polígon que causa neguit als comerç local. Davant aquesta disjuntiva, han activat un nou pla d’acció per promoure els avantatges de comprar a la ciutat.

Des d’aquest mes d’octubre fins el mes de desembre les entitats comercials de la ciutat, i també el consistori, faran diverses activitats per promoure les compres als eixos comercials.

Es busca logotip per al ‘Comerç de Sabadell’

Per un costat, el comerç vol sumar forces i més enllà de si s’ubica al Centre, Ca n’Oriac, La Creu de Barberà o altres barris, vol deixar patent la marca de ciutat. La competència ja no està, o sobretot ja no es troba, dins de la ciutat. Ara és, en primer lloc, la crisi i després els gegants ubicats a Via Sabadell, a Sant Pau de Riu-sec.

S’ha obert un concurs públic per fer un logotip o anagrama comú: ‘Comerç de Sabadell’. Volen encabir sota una mateixa imatge valors com la proximitat, la qualitat o el servei que consideren té el comerç urbà. L’alumnat de disseny gràfic i les persones que hagin acabat els estudis el curs 2011-2012 podran fer les seves propostes i optar al premi, un MacBook Pro, que aportaran els comerciants. Es valorarà l’impacte visual, la qualitat gràfica i l’originalitat.

D’altra banda, el 17 i 18 de novembre es farà la primera Fira del Comerç de Sabadell. Un aparador del comerç local i un espai on poder comprar de tot amb promocions especials. Segons s’ha avançat aquest dilluns, hi haurà sortejos i activitats infantils.

Altres activitats

Com s’ha presentat recentment, el Gremi d’Hostaleria encapçala la primera DesTapa’t o la ruta de la tapa sabadellenca, que comença aquest divendres fins el dia 14 d’octubre a una quarantena d’establiments. Del 9 al 11 de novembre es farà la fira Catavins, amb activitat prèvies a partir de la segona quinzena d’octubre.

Finalment, la Fira de Santa Llúcia, la Fira d’Artesans de Nadal de Sabadell i l’encesa de llums també s’hi sumaran. S’ha avançat que a diferents zones comercials hi haurà atraccions firals durant la campanya nadalenca amb descomptes per a les atraccions als ciutadans que comprin als comerços adherits. Segons el consistori, els mercats municipals també s’hi sumaran.

Foto portada: Representants comercials, municipals i del Banc Sabadell, aquest dilluns. Autor: David B.

Comments are closed.